Nieuwe klasses voor Future MX Team

Nieuwe klasses voor Future MX Team
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het heeft even geduurd maar het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Jeugd is eindelijk begonnen. Het Future MX Team reisde naar Delfzijl waar de eerste punten werden verdeeld. Voor zowel Kash van Hamond als Ruben van Hoof betekende dit de kennismaking met een nieuwe klasse. Kash werd keurig zesde, Ruben moet genoegen nemen met de 30e plaats.

65ccKW:
Op het goed geprepareerde circuit van MC Delfcross wist Kash snel zijn draai te vinden. De scholier wist zich als derde te kwalificeren voor de beide manches. De starts verlopen nog niet helemaal vlekkeloos en dat betekent dat er een inhaalrace gereden moet worden. Vanaf de vijftiende plaats in de eerste bocht werkt Kash zich goed naar voren. In de tweede ronden komt hij de top tien binnen en halverwege deze manche neemt hij de vijfde plaats over. Net voor het bordje van de laatste ronde kan er nog een positie gewonnen worden. Kash komt als vierde over de finish.
De start van de tweede manche is helaas niet veel beter. Door heel knap stuurwerk weet de crosser uit Best als zesde uit de eerste ronde te komen. Even later kan de vijfde plaats worden overgenomen om als vierde uit de tweede ronde te komen. Dan maakt Kash in zijn haast echter een foutje waardoor hij ten val komt. Gelukkig kan de wedstrijd worden vervolgt en komt de Alpinestars-geklede crosser van de 15e plaats nog tegen naar de negende plaats wanneer de finishvlag valt.

85ccGW:
Na het behalen van de 85cc Kleine Wielen-titel heeft Ruben van Hoof de overstap gemaakt naar de Grote Wielen. De spanning is bij iedereen voelbaar en door de nodige rode vlag situaties wordt de eerste manche pas om 15:30u verreden. De start van Ruben is niet goed waardoor hij in het achterveld aan de wedstrijd begint. Een valpartij in de eerste ronde doet hem natuurlijk geen goed. Vanaf de 39e positie knap de crosser uit Sint Oedenrode zich terug naar de 32e plaats. Een lekke band zorgt in de slotfase nog voor problemen waardoor Ruben 35e wordt.
De tweede manche begint gelukkig veel beter en Ruben komt als 20e uit de eerste ronde. Er wordt snel een positie gewonnen maar even later komt een collega voorbij. De eerste helft van de wedstrijd kan de 20e plaats worden vastgehouden maar dan gaat het kaarsje langzaam uit. De lange dag en de spanning neemt het over en Ruben zakt terug naar de 29e plaats.

LEES MEER  Nancy van de Ven pakt weer vice-titel

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Leon van der Spank

Uw reacties

Ook te lezen

 • De Wolf: “Ik heb er het hoogst haalbare uitgehaald”

  De Wolf: “Ik heb er het hoogst haalbare uitgehaald”

  In Arco di Trento heeft Kay de Wolf goed weten te scoren tijdens de veertiende wedstrijd van het FIM wereldkampioenschap MX2. De Husqvarna-rijder werd zesde op het prachtige Noord-Italiaanse circuit. …
 • Jeffrey Herlings over zijn dubbelslag in Arco

  Jeffrey Herlings over zijn dubbelslag in Arco

  De eerste van drie wedstrijden op het Crossodromo Ciclamino gaan de fans zich nog lang heugen. Jeffrey Herlings wist de overwinning te pakken door beide manches als winnaar over de …
 • Van doninck komt er met schaafwonden vanaf

  Van doninck komt er met schaafwonden vanaf

  De eerste van de drie wedstrijden in Arco di Trento is niet goed verlopen voor Brent Van doninck. De Gebben-Van Venrooy Racing-rijder kwam net als vorige week in Spanje niet …
 • Nicolas Musset in 2022 in het zijspan bij Hermans!

  Nicolas Musset in 2022 in het zijspan bij Hermans!

  Kersvers bakkenisten Wereldkampioen Nicolas Musset veruild team Bax voor team Hermans in 2022. Koen Hermans/Nicolas Musset reden al eerder samen.  Dit deed men niet onverdienstelijk, Hermans/Musset werden samen derde in …