X

Positieve generale repetitie voor Henry Jacobi

Henry Jacobi (JM Honda Racing) is in de sterk bezette eerste wedstrijd van het Frans Kampioenschap in Ernée in de top tien geëindigd. Jacobi reed twee constante manches maar moest het tempo in de eerste manche laten zakken vanwege opgepompte armen. In de tweede manche zat het ritme er beter in waardoor hij met een 12-7 in de manches negende werd in de daguitslag.

Het circuit van Ernée was perfect geprepareerd en is een circuit zoals de rijders hem ook in het wereldkampioenschap voorgeschoteld krijgen. De omstandigheden waren perfect en daardoor was dit een goede laatste test voordat het WK volgend weekend van start gaat in Rusland. De snelheid zat er gelijk al goed in en dit zorgde ervoor dat Jacobi in de tijdtraining een goede zesde tijd in zijn groep neer wist te zetten.


In de eerste manche kwam Jacobi redelijk goed weg bij de start en kon rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. ‘’Ik kon in de beginfase een paar plaatsen winst boeken maar kreeg toen heel erg last van opgepompte armen waardoor ik een aantal rijders moest laten passeren. Ik kon het stuur bijna niet meer vasthouden maar ik weet dat dit er bij hoort in de eerste paar wedstrijden. Ik heb doorgezet en wist als twaalfde over de finish te komen,’’ vertelt Henry.

In de tweede manche pakte hij een soortgelijke start als in de eerste manche maar ditmaal was het gevoel op de baan beter. ‘’Naarmate de wedstrijd vorderde begon het steeds beter te gaan en ik vond goede lijnen. Ik had een mooi gevecht met Olsen om de zevende plaats en ik wist deze in mijn voordeel te beslissen. Het was een positieve manche en ik ben klaar voor Rusland.’’

Met een 12-7 in de manches eindigde Jacobi op een negende plaats in het dagklassement. Deze week zal hij nog een aantal trainingen afwerken voordat hij af zal reizen naar de eerste GP in Rusland.

Foto’s: JM Honda Racing/Eric Laurijssen/Shootyoube