Romain Febvre over MXGP Rusland

Romain Febvre over MXGP Rusland
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Samen met winnaar Tim Gajser was Romain Febvre (Monster Energy Kawasaki) de enige die ook in de laatste MXGP wedstrijd van 2020 op het podium stond. Dat de Franse topper in beide manches de snelste ronde op zijn naam zette was evenmin toeval.

In de tijdstraining was Febvre ‘s morgens al derde. De ex-MXGP wereldkampioen bracht in beide reeksen bevestiging qua snelheid. Zijn eerste podium van het seizoen was daarentegen geen makkie.


Romain Febvre: “Ik had beide manches een goede start. De eerste ronden waren beide keren drama maar ik lag al snel derde. Ik zag dat ik sneller was dan de anderen dus nam ik de tijd om lijnen te zoeken. In race twee koos Jonass overal de binnenste lijn waardoor het moeilijk was om ‘m in te halen. Op een gegeven moment zat ik heel dicht bij hem toen hij op het laatste moment de lijn afsneed; hij raakte mijn voorwiel uit en ik ging tegen het hek.

Ik slaagde erin om de motor uit het hek te halen, maar ik verloor mijn evenwicht en viel weer om, waardoor ik twintig seconden verloor of zoiets. Daarna dacht ik dat ik het podium niet meer kon halen, maar ik gaf de moed niet op. Pas toen ik finishte, wist ik dat ik op het podium stond. Ik voel me fysiek en mentaal heel goed en ik ben kalm. Ik heb nog wat meer wedstrijdritme nodig om mijn racesnelheid op te bouwen. Dit was echter een goed begin van het seizoen. Het is op je slechte dagen dat je kampioenschappen wint.”

LEES MEER  Finse Grand Prix verzet naar 2022

Foto’s: Pascal Haudiquert, CDS

 

Uw reacties

Ook te lezen