Russisch rijder debuut voor F&H Kawasaki MX2 Racing Team

Russisch rijder debuut voor F&H Kawasaki MX2 Racing Team
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Wij hebben er even geduld voor moeten hebben maar komend weekend begint het FIM wereldkampioenschap MX2. Dit zal een Russisch debuut worden voor F&H Kawasaki. Tijdens de langverwachte eerste wedstrijd van het 2021 MXGP-seizoen zullen de F&H Kawasaki MX2 Racing Team-rijders voor het eerst te zien zijn in hun nieuwe livery. In Orlyonok, Rusland, zal het F&H Kawasaki MX2 Racing Team starten met drie jonge, sterke en getalenteerde rijders in het FIM Motocross MX2 Wereldkampioenschap, waarvan twee van de drie rijders de huidige 2018 en 2019 Europese EMX250 kampioenen zijn.

Voor Roan van de Moosdijk, Mikkel Haarup en Mathys Boisrame is de wintervoorbereiding perfect verlopen en zij staan dan ook te popelen om op het circuit van Orlyonok te rijden. Ze zijn allen enorm tevreden met de nieuwe 2021 KX250 en kijken samen met teammanager Nathalie Fase uit naar een geweldig seizoen.

Mikkel Haarup gaf het volgende commentaar: “Ik ben erg enthousiast om aan het seizoen te beginnen. Het team en ik hebben in de winter geweldig werk geleverd en ik heb het gevoel dat ik klaar ben voor alles wat er op me afkomt”.

Mathys Boisrame voegde daaraan toe: “Ik ben zo blij dat het 2021 seizoen nu begint. We hebben deze winter veel gewerkt aan de fysieke kant en aan de nieuwe ’21-motor. Ik kan bijna niet wachten om aan het kampioenschap te beginnen, dit is mijn laatste seizoen in 250 en ik zal alles geven!”

Roan van de Moosdijk verklaarde: “De nieuwe rijkleding en graphics op de motor zijn top en ik kijk uit naar een nieuw MXGP seizoen. We hebben hard gewerkt tijdens de lange winterstop dus ik ben blij om eindelijk weer op mijn motor te stappen en om onze groene machines weer op het podium te zetten!”

LEES MEER  Jeremy Van horebeek dacht aan stoppen

Tot slot zei Team Manager, Natalie Fase: “Samen met onze rijders hebben we een geweldige winter gehad waarin we veel hebben getest met de nieuwe 2021 Kawasaki machines. De jongens vinden de KX geweldig en kijken uit naar de GP’s. Het heeft even geduurd voordat de races van start konden gaan; maar na een aantal goede races in het voorseizoen zijn al onze jongens klaar voor de eerste GP die zondag in Rusland van start gaat. We kijken uit naar een goed seizoen samen met Kawasaki en onze rijders. Wees gerust, we zullen er alles aan doen om vooraan mee te strijden!”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo

Uw reacties

Ook te lezen

 • Download de GRATIS 2021 MXGP gids!

  Download de GRATIS 2021 MXGP gids!

  Veel fans houden er van om tijdens een TV-uitzending nog snel iets op te zoeken. Informatie over een rijder of team, statistieken, waar je MXGP kan zien of zelfs het …
 • Jeffrey Herlings: Niet 100%, maar veel beter dan de voorbije jaren”

  Jeffrey Herlings: Niet 100%, maar veel beter dan de voorbije jaren”

  MXGP titelkandidaat Jeffrey Herlings (Red Bull KTM) sprak vandaag exclusief met Paul Malin in de MXGP TV studio show. The Bullet had het over zijn voorbereiding en hoe hij naar …
 • VIDEO: Yamaha update met Jago Geerts

  VIDEO: Yamaha update met Jago Geerts

  MXGP-TV commentator Paul Malin sprak deze namiddag met Jago Geerts (Monster Energy Yamaha Factory MX2). Jago’s kniekwetsuur zorgde deze week voor opschudding, want eerst leek het er op dat de …
 • FOTO: Paddock life in Orlyonok!

  FOTO: Paddock life in Orlyonok!

  Vooraleer het WK motorcross morgen écht van start gaat, hadden de rijders nog één dagje relatieve rust. Aangezien alles sessies morgen worden afgewerkt, hadden de piloten vandaag alleen media-verplichtingen op …