X

VIP Lounge Team tevreden met hun debuut

De eerste wedstrijd van het VIP Lounge Team 211 is eindelijk een feit. Op het circuit van Arnhem kwamen beide rijders van het Limburgse team in actie tijdens de eerste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap. Romano Aspers wist 30 punten te scoren, hij kwam de tweede manche als elfde over de finish. In de 500cc-klasse kwam Kevin van Geldrop goed voor de dag. Met een vijftiende en zeventiende plaats werd hij veertiende in het dagklassement.

Na bijna twee jaar stond Romano eindelijk weer achter het starthek. Dit is natuurlijk wennen want eindeloos trainen is geen vergelijk met de adrenaline die je voelt met nog 45 rijders naast je. De eerste manche begint goed maar wanneer de pole-starter Sydow in de fout gaat volgt er een massale valpartij. De KTM-rijder raakt daar ook bij betrokken waardoor hij in de achtervolging moet. In zijn haast gaat de 15-jarige scholier in de fout. Na deze crash staat het stuur echter scheef en daarom is er een pitstop noodzakelijk. De achterstand is fors maar het in belangrijk om te blijven rijden. Met rondentijden van de top 16 doet de Leatt-geklede crosser het goed. Met een 42 plaats komt hij helaas niet tot scoren. De tweede manche is de start niet heel goed maar gelukkig blijft alles nu op beide wielen. Vanaf de 23e plaats knokt de Limburger zich heel goed terug om als elfde over de finish te komen.
Op het 1700 meter lange circuit komt Kevin ook in actie. De in België woonachtige Nederlander weet de 1e manche als vijftiende over de finish te komen. De tweede manche begint niet goed met een valpartij. Vanuit het achterveld moet de Yamaha-rijder zich terug knokken. Dat lukt heel goed want Kevin komt van de 43e plaats terug naar de zeventiende!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie