X

Webb, Musquin en Vohland over Pala

Er werd ook door het Red Bull KTM Racing Team USA uitgekeken naar de eerste wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship. Het supercross seizoen was immers goed verlopen met overwinningen voor Cooper Webb en Marvin Musquin en ook nog de titel voor Webb. De eerste wedstrijd van de ‘Pro Nationals’ verliep minder goed, hier kijken de rijders terug op de FOX Pala Raceway.

Cooper Webb:
“Een zware dag, dat mag duidelijk zijn met een achtste plaats in het dagklassement. De eerste manche ging zo’n 20 minuten goed en daarna maakte ik foutje die direct werden afgestraft. De tweede manche was ook goed goed maar wij zijn vooral erg blij weer achter het starthek te staan en de fans naast het circuit te mogen begroeten. Nu is het een kwestie van opbouwen voor de overige 22 manches.”

Marvin Musquin:
“Ik wist dat de concurrentie erg sterk zou zijn en dat een goede start de sleutel zou zijn tot succes. De tweede kwalificatie was goed en de starts waren redelijk. In beide manches was mijn eerste ronde niet goed en ik was niet agressief genoeg en maakte grote fouten. Daarna moest ik terug knokken en dat viel tegen op dit circuit. Beide manches was ik in duel met Tomac, dat is normaal goed maar nu streden wij nipt in de top tien! De resultaten zijn niet goed, ik moet beter kunnen, dus laten we dat het volgend weekend nogmaals over doen maar dan beter.”

Maximus Vohland:
“Over het algemeen ging het vandaag erg goed. Ik pakte de holeshot in de eerste manche en kon 23 minuten de leiding vast houden. Dat was natuurlijk geweldig. Je leert heel veel en het vooraan rijden geeft natuurlijk ook veel zelfvertrouwen! Voor mijn eerste Nationaal als rookie denk ik dat ik vandaag heel goed heb gepresteerd en ik kijk nu uit naar de rest van het seizoen.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: KTM