Alleen Vlaanderen komt tot scoren in Loket

Alleen Vlaanderen komt tot scoren in Loket
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Grand Prix van Loket verliep niet goed voor Gebben-Van Venrooy Racing. Alleen Calvin Vlaanderen kwam tot scoren tijdens de vijfde GP van het seizoen. Kevin Strijbos, in 2005 en 2007 winnaar op ‘Loketske Serpentiny’ kwam nu niet tot scoren. Hetzelfde overkwam Brent van Doninck die door een ribblessure de eerste manche niet kon finishen en later niet meer van start ging. Alle drie doen ze hier nu verhaal.

Calvin Vlaanderen:
‘’Het was een geweldige dag maar helaas eindigde het met een tegenslag. Met de zevende tijd in de tijdtraining ging ik met een goed gevoel de manches in. In de eerste manche kwam ik na een slechte start terug naar een negende plaats. In de tweede manche werkte ik mijzelf vanaf een tiende plaats op naar een zevende positie. Ik had al mijn peilen gericht op de vijfde plaats omdat ik daar slechts enkele seconden achter reed maar helaas kwam ik toen ten val. Het gebeurde zo snel dat ik niet in staat was om op de motor te blijven zitten. Gelukkig heb ik er zelf niets aan overgehouden maar de motor had zoveel schade opgelopen dat ik de wedstrijd moest verlaten. Ik kijk uit naar Lommel!’’

Kevin Strijbos:
‘’Het was een moeilijke dag en ik kon mijn flow niet vinden op de baan. Dit is raar omdat ik me hier altijd goed thuis voel op de baan. In de tijdtraining zette ik een achttiende tijd op de klok, wat niet goed was maar je startplaats is hier niet zo belangrijk waardoor ik me er niet teveel zorgen over maakte. In de eerste manche pakte ik een slechte start maar helaas voelde ik me ook nu niet goed op de baan. Ik kwam terug naar een vijftiende plaats totdat ik hard ten val kwam en mijn hoofd en heup flink bezeerde. Ik heb het circuit verlaten en heb in de tweede manche proberen te rijden maar ik had gelijk al geen energie meer. Mijn hoofd was niet goed en ik kon me niet concentreren waardoor ik besloot om de wedstrijd te verlaten. Het is jammer maar het is wat het is. Ik ga er deze week alles aan doen om klaar te zijn voor Lommel.’’

Brent van Doninck:
‘’Ik heb geprobeerd om te rijden maar in de vrije en tijdtraining merkte ik al snel dat ik veel pijn had en ik kon niet aanzetten zoals ik dit normaal doe. In de eerste manche pakte ik een redelijk goede start maar na een aantal ronden werd de pijn te hevig. Ik kon de motor niet goed vasthouden op het verraderlijke circuit omdat het te pijnlijk was. Ik besloot om de wedstrijd te verlaten en ik heb er veel last van. Ik voel dat het alleen maar slechter wordt als ik eerlijk ben en daardoor wil ik een second opinion van de dokter. Ik hoop dat het deze week beter wordt zodat ik mijn thuis Grand Prix kan rijden maar we zullen zien wat de dokter zegt en wat we moeten doen.’’

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Gino Maes

Uw reacties

Ook te lezen