X

Axel gaat met vallen en opstaan

Op het zware maar zo mooie circuit van Axel werd de derde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap verreden. De 65cc Kleine Wielen kwam op het Zeeuwse circuit in actie en daarbij Kash van Hamond. De GasGas-rijder werd zesde en vierde tijdens de manches, in het dagklassement werd de Brabander vijfde.

65ccKW
In de tijdtraining laat de Future MX Team-rijder zich goed zien en hij zet de derde tijd op de klokken van de wedstrijdleiding. De eerste manche begint goed en Kash komt als vierde uit de eerste bocht. De aanval op de derde man wordt direct geopend maar dat gaat mis. De Alpinestars-geklede crosser komt ten val maar gelukkig precies voor zijn vader. Hierdoor kan Kash snel verder maar zakt terug naar de twintigste plaats. Vervolgens is het hard werken om terug te komen maar dat lukt heel erg goed. Met de zesde plaats is de altijd goedlachse crosser dan ook tevreden.
De start van de tweede manche is minder goed en Kash komt in het middenveld uit de eerste bocht. Hij werkt zich vervolgens heel sterk en beheerst naar voren. In de laatste bocht wordt de aanval ingezet op de tweede plaats. Dat gaat helaas niet goed waardoor Kash een fout maakt en een positie verliest. Hierdoor wordt hij niet derde maar vierde tijdens deze tweede manche.

85ccGW:
Ruben van Hoof kwam dit weekend ook in actie maar hij stond aan de start in Halle. Op het circuit ‘De Kappenbulten’ kwam de Brabander als 17e en 20e over de finish. Dat leverde de GasGas-rijder een zeventiende plaats op in het dagklassement. Na de wedstrijd in Halle bezet de regerend kampioen 85cc KW van 2020 de achttiende plaats in het ONK 85cc Grote Wielen.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #LeonvanderSpank