X

Barcia boekt zijn eerste overwinning met GasGas

Op het Spring Creek Motocross Park heeft Justin Barcia zijn eerste ‘National’ gewonnen met GasGas. Met een eerste en tweede plaats pakte Barcia de meeste punten in Millville. Eli Tomac (3-4) werd tweede voor Dylan Ferrandis (2-5). De Star Racing-rijder doet goede zaken in het Lucas Oil Pro Motocross Championship. Ken Roczen komt de eerste manche niet aan de finish maar wint wel de tweede manche. Toch is het verschil opgelopen naar 32 punten!

1e manche
De beste start in deze eerste manche is voor Barcia gevolgd door Adam Cianciarulo. In de eerste bocht gaat het mis met Roczen, de Duitser komt ten val en wordt overreden door Chase Sexton en Joey Savatgy. De 27-jarige crosser verlaat vroegtijdig de wedstrijd om onderzocht te worden in het Alpinestars Medical Centre. Vooraan heeft Barcia de wedstrijd onder controle en wanneer Cianciarulo in de fout gaat krijgt hij even wat meer ruimte. Ferrandis heeft andere plannen en de Fransman werkt de achterstand weg om in de aantal te gaan. Het gaat er heftig aan toe want beide rijders zijn niet bang van een beetje actie. De Yamaha-rijder probeert het links en rechts maar ‘BamBam’ geeft geen krimp. Door dit duel komt Tomac terug en het trio knokt voor de overwinning tijdens deze manche. Wanneer de finishvlag valt is het Barcia voor Ferrandis en Tomac. Christian Craig pakt de vierde plaats voor teamgenoot Aaron Plessinger.

2e manche
Ook de tweede manche is het Barcia die de Motorsport.com Holeshot Award weet te pakken. De 29-jarige crosser wordt gevolgd door Justin Bogle, Cooper Webb en Savatgy. Roczen komt nu goed door de eerste bocht maar de vijfde plaats weet hij snel te verbeteren naar de tweede plaats. Niet veel later neemt de Honda-rijder de leiding net voor het afronden van de eerste ronde. Roczen heeft snel een ruime voorsprong maar vervolgens blijft Barcia zo’n 20 minuten op dezelfde afstand. Daarna lijkt hij te kiezen voor de tweede plaats en de dagzege. Sexton komt als derde over de finish voor Tomac die nu niet lekker in zijn ritme kwam tijdens ‘zijn’ tweede manche. In de eerste ronde is Ferrandis ten val gekomen waarna hij wordt geraakt door Aaron Plessinger en Marvin Musquin. De leider in de tussenstand kan verder en hij weet zich nog terug te knokken naar de vijfde plaats!

Volgende keer:
Vanaf Minnesota reizen de teams nu richting de ‘WestCoast’ voor de zevende wedstrijd van het seizoen in Washougal.

Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 450MX #6; Millville, USA:
1e manche
1. Justin Barcia USA GasGas
2. Dylan Ferrandis F Yamaha
3. Eli Tomac USA Kawasaki
4. Christian Craig USA Yamaha
5. Aaron Plessinger USA Yamaha
6. Cooper Webb USA KTM
7. Chase Sexton USA Honda
8. Marvin Musquin F KTM
9. Max Anstie GB Suzuki
10. Dean Wilson GB Husqvarna
DNF. Ken Roczen D Honda

2e manche
1. Ken Roczen D Honda
2. Justin Barcia USA GasGas
3. Chase Sexton USA Honda
4. Eli Tomac USA Kawasaki
5. Dylan Ferrandis F Yamaha
6. Christian Craig USA Yamaha
7. Joey Savatgy USA KTM
8. Marvin Musquin F KTM
9. Aaron Plessinger USA Yamaha
10. Dean Wilson GB Husqvarna

Dagklassement:
1. Justin Barcia USA GasGas 1-2
2. Eli Tomac USA Kawasaki 3-4
3. Dylan Ferrandis F Yamaha 2-5
4. Chase Sexton USA Honda 7-3
5. Christian Craig USA Yamaha 4-6

Tussenstand na 6 wedstrijden:
1. Dylan Ferrandis F Yamaha 262
2. Ken Roczen D Honda 230
3. Justin Barcia USA GasGas 207
4. Eli Tomac USA Kawasaki 205
5. Chase Sexton USA Honda 193

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ProMotocross