Davey Janssen scoort bij EMX rentree

Davey Janssen scoort bij EMX rentree
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na zes jaar keerde Davey Janssen terug in het internationale Grand Prix paddock. De Brabander kwam afgelopen weekend in actie tijdens de tweede wedstrijd van het Europees Kampioenschap Open. De Team Gasdevil-Omnius Truckparts rijder scoorde vijf punten op het circuit ‘De Witte Ruijsheuvel’ in Oss. De overwinning ging naar landgenoot Micha Boy de Waal, de Fransman Nicolas Dercourt is de leider in de tussenstand.

1e manche:
In 2015 kwam de Gemertse crosser uit in het EMX 2 Stroke dus voor Davey was het geen onbekend terrein tijdens de tweede EMX Open van het seizoen. Dat werd al snel duidelijk want in de tijdtraining wist hij de 16e tijd te laten noteren. Hierdoor wist hij een goede startpositie te veroveren om met vertrouwen de wedstrijden in te gaan. De eerste manche begint Davey in het middenveld aan de wedstrijd maar al snel weet hij plaatsen goed te maken. Het vinden van het juiste ritme lukt niet maar het blijven bikkelen zorgt ervoor dat WLM Design-medewerker aan de finish komt. Met een keurige zestiende plaats worden er vijf punten verdiend.

2e manche:
Later op de middag verliep de wedstrijd over 25 minuten en twee ronden minder goed. De Yamaha-rijder komt niet lekker uit de start en verliest vervolgens ook nog de koppeling. Toch probeert Davey zich door de wedstrijd te knokken maar na 15 minuten wedstrijd komt te wedstrijd toch vroegtijdig ten einde.

Volgende keer:
Komend weekend wordt de derde EMX Open verreden op het circuit van Loket in Tsjechië. Daarna volgen er nog wedstrijden in Letland en Turkije! Voor het Team Gasdevil-Omnius Truckparts staan deze wedstrijden niet op het programma. Davey zal op 15 augustus weer in actie komen op het circuit van Mol-Balen. Daar wordt een wedstrijd van het Belgische Kampioenschap verreden op de beroemde ‘Keiheuvel’.

LEES MEER  Van doninck komt er met schaafwonden vanaf

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties

Ook te lezen

 • Jeffrey Herlings over zijn dubbelslag in Arco

  Jeffrey Herlings over zijn dubbelslag in Arco

  De eerste van drie wedstrijden op het Crossodromo Ciclamino gaan de fans zich nog lang heugen. Jeffrey Herlings wist de overwinning te pakken door beide manches als winnaar over de …
 • Van doninck komt er met schaafwonden vanaf

  Van doninck komt er met schaafwonden vanaf

  De eerste van de drie wedstrijden in Arco di Trento is niet goed verlopen voor Brent Van doninck. De Gebben-Van Venrooy Racing-rijder kwam net als vorige week in Spanje niet …
 • Nicolas Musset in 2022 in het zijspan bij Hermans!

  Nicolas Musset in 2022 in het zijspan bij Hermans!

  Kersvers bakkenisten Wereldkampioen Nicolas Musset veruild team Bax voor team Hermans in 2022. Koen Hermans/Nicolas Musset reden al eerder samen.  Dit deed men niet onverdienstelijk, Hermans/Musset werden samen derde in …
 • VIDEO: Jago Geerts over zijn podium in Trentino

  VIDEO: Jago Geerts over zijn podium in Trentino

  Het was alweer een tijdje geleden dat Jago Geerts nog op het podium stond. In Arco di Trento demonstreerde de Kempenaar echter opnieuw zijn klasse. Journalist Stefaan Lammens sprak hem …