X

Dylan Ferrandis wint zijn derde van het seizoen

De Twisted Tea Redbud MX National is gewonnen door Dylan Ferrandis. De 27-jarige Fransman werd eerste en tweede in Buchanan en daarmee vergroot hij zijn voorsprong in het Lucas Oil Pro Motocross Championship. Eli Tomac (4-1) werd tweede voor Aaron Plessinger (3-3). Ken Roczen blijft naast het podium en ziet zijn achterstand op Ferrandis oplopen naar 14 punten.

1e manche
De beste start is voor Plessinger maar die wordt aangevallen voor Cooper Webb. De Motorsport.com Holeshot Award is toch voor Plessinger gevolgd door de Supercross kampioen, Roczen, Tomac en zijn teamgenoot Adam Cianciarulo. Vroeg in de wedstrijd weet de Yamaha-rijder de leiding over te nemen waarna Roczen en Cianciarulo ook voorbij gaan aan de KTM-rijder. Geen beste start voor Ferrandis die als zesde uit de eerste ronde komt. Vervolgens heeft de Fransman veel tijd nodig om Webb te passeren maar daarna komt hij op stoom. De voormalige GP-crosser zoekt de aansluiting bij het Kawasaki-duo voor hem. Dat is voor Roczen het teken om leider Plessinger onderdruk te zetten. Met succes want de Duitser neemt de leiding maar Plessinger laat niet zomaar los. Ferrandis passeert de Kawasaki-rijders waarna hij teamgenoot Plessinger in beeld krijgt. Roczen blijft knokken tegen de Star Racing-rijder achter hem maar Ferrandis heeft een hoger tempo. De leider in de tussenstand weet de leiding over te nemen en wint de eerste manche voor Roczen en Plessinger. Tomac pakt de vierde plaats voor een sterk rijdende Christian Craig.

2e manche
Opnieuw is het Plessinger met de beste start voor Cianciarulo en Tomac. In de eerste ronde maakt Cianciarulo een fout waardoor hij onderuit gaat en heel ver terug zakt. Tomac passeert en kan Plessinger van de leiding verdringen. Roczen volgt op de derde plaats en hij probeert de snelstarter te passeren. Diverse keren gaat het net goed op de ‘Larocco Leap’ maar halverwege de wedstrijd is het prijs. De Honda-rijder komt ten val en zakt hierdoor terug naar de zesde plaats. Ferrandis wint hierdoor een plaats en in de laatste minuten neemt hij de tweede plaats over van teamgenoot Plessinger. Tomac blijft buiten bereik en die wint voor de Yamaha’s. Chase Sexton pakt de vierde plaats en opnieuw is het Craig die vijfde wordt.

Volgende week staat de volgende wedstrijd op het programma, deze wordt verreden op het circuit van Southwick.

Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 450MX #4; Buchanan, USA:
1e manche
1. Dylan Ferrandis F Yamaha
2. Ken Roczen D Honda
3. Aaron Plessinger USA Yamaha
4. Eli Tomac USA Kawasaki
5. Christian Craig USA Yamaha
6. Adam Cianciarulo USA Kawasaki
7. Cooper Webb USA KTM
8. Chase Sexton USA Honda
9. Justin Barcia USA GasGas
10. Joey Savatgy USA KTM

2e manche
1. Eli Tomac USA Kawasaki
2. Dylan Ferrandis F Yamaha
3. Aaron Plessinger USA Yamaha
4. Chase Sexton USA Honda
5. Christian Craig USA Yamaha
6. Ken Roczen D Honda
7. Marvin Musquin F KTM
8. Justin Barcia USA GasGas
9. Cooper Webb USA KTM
10. Joey Savatgy USA KTM

Dagklassement:
1. Dylan Ferrandis F Yamaha 1-2
2. Eli Tomac USA Kawasaki 4-1
3. Aaron Plessinger USA Yamaha 3-3
4. Ken Roczen D Honda 2-6
5. Christian Craig USA Yamaha 5-5

Tussenstand na 4 wedstrijden:
1. Dylan Ferrandis F Yamaha 179
2. Ken Roczen D Honda 165
3. Aaron Plessinger USA Yamaha 143
4. Chase Sexton USA Honda 132
5. Eli Tomac USA Kawasaki 129

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Yamaha