X

Een perfecte dag voor Rick Elzinga

In Halle heeft Rick Elzinga de tweede wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 250cc gewonnen. Het was de perfecte dag voor de KTM-rijder die s morgens de snelste man was in de training en vervolgens beide manches weet te winnen. Andrea Bonacorsi, de leider na zijn zege in Arnhem, wordt tweede op circuit ‘De Kappenbulten’ met een vierde en tweede plaats. Kjell Verbruggen (3-5) maakte het podium compleet bij de HALMAC.

1e manche:
De eerste manche van de dag neemt Verbruggen de beste start voor Dave Kooiker die vervolgens de leiding overneemt. In de vierde ronden gaat de Hutten Metaal Racing-rijder in de fout. Camden McLellan neemt de leiding over maar de Zuid-Afrikaan is niet opgewassen tegen Elzinga. De crosser uit Zenderen heeft zijn pole-position niet weten te verzilveren en komt als twaalfde uit de start. Daarna werkt hij zich naar voren om met nog drie ronden te gaan de leiding over te nemen. McLellan komt als tweede over de finish voor Verbruggen en Bonacorsi die in de tweede ronden even ten val is gekomen. De Italiaan komt nog terug naar de vierde plaats voor de Terschellinger Marcel Conijn.

2e manche:
Een blits start voor de Yamaha’s van Bonacorsi en Kooiker tijdens de tweede manche. Ze worden gevolgd door Nikita Kucherov en Elzinga. In de tweede ronden weet Elzinga de snelstarters te achterhalen en hij neemt de leiding over. Ook de tweede manche wordt gewonnen door de KTM-rijder. Kooiker heeft zijn Italiaanse teamgenoot te pakken genomen voor de tweede plaats maar deze komt in de slotfase terug en wordt toch tweede. Kooiker pakt de derde plaats voor de Belg Wesley Dieudonne en Verbruggen maakt de top vijf compleet.

KNMV Open Nederlands Kampioenschap 250cc: Halle, NL:
1e manche
1. Rick Elzinga NL KTM
2. Camden McLellan Z-A Husqvarna
3. Kjell Verbruggen NL KTM
4. Andrea Bonacorsi I Yamaha
5. Marcel Conijn NL KTM

2e manche
1. Rick Elzinga NL KTM
2. Andrea Bonacorsi I Yamaha
3. Dave Kooiker NL Yamaha
4. Wesley Dieudonne B Husqvarna
5. Kjell Verbruggen NL KTM

Dagklassement:
1. Rick Elzinga NL KTM 1-1
2. Andrea Bonacorsi I Yamaha 4-2
3. Kjell Verbruggen NL KTM 3-5
4. Dave Kooiker NL Yamaha 6-3
5. Marcel Conijn NL KTM 5-7

Tussenstand KNMV ONK:
1.
2.
3.
4.
5.

Alle uitslagen zijn de HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #TBSKTM