X

FIM start competitie met elektrische minibikes

De revolutie van elektrisch aangedreven competitiemachines is niet meer te stuiten. Zo is er recent een samenwerking gestart tussen de KTM Group, Infront Moto Racing en de FIM om jonge rijders tijdens een MXGP-weekend te laten racen met elektrische minibikes.

Bezitters van een KTM SX-E5, een Husqvarna EE5 en een GasGas MC-E5 die tussen 6 en 8 jaar jong zijn kunnen deelnemen aan het FIM Europe Junior e-Motocross Championship. Er wordt geen inschrijvingsgeld gevraagd aan de deelnemers. De winnaar van de 2021 FIM Europe Junior e-Motocross Championship series mag drie dagen lang optrekken met een fabrieksraceteam. Als de kampioen van 2021 een KTM SX-E 5-racer is, krijgt hij exclusieve toegang tot en een op maat gemaakte trainingservaring met het Red Bull KTM Factory Racing-team en zijn atleten voor het wereldkampioenschap.

De betrokkenheid van KTM bij het kampioenschap betekent ook dat alle jonge coureurs die met KTM-machines aan de start verschijnen, een speciaal inschrijvingspakket krijgen, bestaande uit een merkmuts, bidon, t-shirt, paraplu en pitbord. Alle jonge rijders die in deze klasse uitkomen, krijgen ook de kans om tijdens raceweekends lezingen en circuitwandelingen bij te wonen die worden georganiseerd door enkele van de beste professionals uit de sector. De sessies op het circuit voor de nieuwe klasse bestaan uit een vrije training met tijdwaarneming, gevolgd door twee manches op een aangepaste versie van elk Grand Prix-circuit.

Er staan vijf wedstrijden op de kalender en de eerste race met deze elektrische crossertjes is er op de Motorcross der Naties op 26 september in Mantova, Italië. De finale wordt gereden in het Portugese Agueda op 24 oktober 2021.

FIM Europe Junior e-Motocross Championship

  1. 26 sept Mantova Italië
  2. 03 okt Teutschenthal Duitsland
  3. 10 okt Lacapelle Marival Frankrijk
  4. 17 okt Xanadu Spanje
  5. 24 okt Agueda Portugal

Hoe inschrijven?

De pilootjes die wensen deel te nemen aan Junior e-Motocross Championship dienen een formulier in te vullen op de website: https://www.junioremotocross.com U hebt een licentie nodig van de BMB. U kan aanduiden of je kiest voor alle vijf de wedstrijden maar je kan er ook eentje of meerdere uitpikken.