link link link
Hoogconjunctuur voor Marnicq Bervoets en Monster Energy Yamaha MX2 | Motorcross - Enduro - Supermoto | MXMag.be

Hoogconjunctuur voor Marnicq Bervoets en Monster Energy Yamaha MX2

Hoogconjunctuur voor Marnicq Bervoets en Monster Energy Yamaha MX2
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Een GP zege voor Maxime Renaux in Engeland, reekszege voor Thibault Benistant en een eerste podium van het seizoen voor Jago Geerts in Maggiora. Monster Energy Yamaha MX2 komt duidelijk onder stoom na een teleurstellende eerste Grote Prijs in Rusland. Morgen gaan de jongens van teammanager Marnicq Bervoets op jacht naar bevestiging in het Nederlandse Oss.

Het contrast tussen Orlyonok en Maggiora was immens. Een weekend met twee rijders op het podium, dat mag wel vaker?
Marnicq Bervoets: “Tuurlijk, maar we hebben al wel vaker GP’s gewonnen. Vorig jaar wonnen we de laatste 4 GP’s van het seizoen. Op zich is dat succes dus niet uitzonderlijk en je raakt er ook aan gewend. Met twee rijders op het podium staan, wijst natuurlijk op een collectief sterke prestatie. Dat is zeker cool. Jammer van die val van Thibault (red. Benistant) in de start. Dat Jago richting zijn beste niveau schuift was in Italië ook een opsteker. Zo toont hij toch z’n karakter.”


Je had er vertrouwen in dat de knie van Geerts zou herstellen?
Bervoets:
“Zeker, die gekwetste knie had gewoon tijd nodig om te herstellen. Eigenlijk had ik niets anders verwacht. In de tweede manche in Maggiora kwam hij nog wat snelheid te kort tegenover de achtervolgers. Toch heeft daar op z’n tanden gebeten om hun aanvallen af te slaan. Hierdoor duurde het lang vooraleer Van de Moosdijk en Boisrame hem voorbij gingen. Dat is de strijdlustige Jago die we kennen en dat komt nu terug. Voor de Italiaanse GP hadden we extra getraind op de starts en dat wierp vruchten af. Ondertussen ondervindt hij ook geen hinder meer van zijn knie. Alle lichten staan nu dus op groen om te presteren.”

LEES MEER  Mikkel Haarup scoort weer een negende plaats

Benistant maakte in de eerste manche in Maggiora grote indruk met zijn eerste GP reekszege. Zag je die doorbraak aankomen?
Bervoets:
“Stiekem hoop je daar wel op. Daar denk je ook wel aan, maar uiteindelijk moeten de rijders het waar maken. Wij kunnen als team al het nodige doen, om het af te maken moet de rijder geconcentreerd blijven en er in geloven. Langs de kant kan je alleen maar bang afwachten!”De twee afgelopen seizoenen was Jago Geerts duidelijk de kopman. Nu zitten jullie in een luxesituatie met drie sterke, evenwaardige rijders.
Bervoets:
“Die nieuwe situatie heeft voor-en nadelen. Om eerlijk te zijn als Belg gun je het misschien nog iets meer aan een Belgische rijder! Natuurlijk speelt dat in de praktijk helemaal niet. We krijgen trouwens ook net zoveel input van Renaux en Benistant. Als team is het goed om te laten zien dat we meerdere piloten tegelijk kunnen laten presteren. Dat plaatst ons in een iets comfortabelere positie. De nadelen moeten we er dan maar bij nemen.”

Met Mattia Guadagnini en Thibault Benistant staan de EMX250 vicekampioen en kampioen respectievelijk eerste en zesde in de tussenstand. Dat zegt veel over hoe open de strijd wel is in het WK MX2.
Bervoets:
“Klopt, ik denk dat het een heel mooi kampioenschap wordt. Wie zijn kopje er bij houdt en zo regelmatig kan blijven, zal uiteindelijk de titel pakken. Op papier hebben ook wij drie titelkandidaten. Het is wel zo dat we met Jago stap voor stap moeten werken om zijn achterstand in te lopen. Aan de andere kant is het seizoen nog heel lang. Maxime Renaux staat er heel goed voor. Voor hem wordt het een kwestie om mentaal rustig te blijven en de controle te behouden.  Thibault Benistant is nog maar 18. Alles lijkt hem met spelend gemak af te gaan zo getalenteerd is hij.”

LEES MEER  VIDEO: MXGP Spanje highlights


Is het een extra uitdaging om drie rechtstreekse concurrenten onder één dak in goede banen leiden?
Bervoets: “Nee, een extra uitdaging is dat niet. Die drie op dezelfde manier behandelen is gewoon de sportieve realiteit waarmee we te maken krijgen. Je weet ook dat ze elkaar vroeg of laat eens zullen tegenkomen in de wedstrijd. Hoe dat zal verlopen, is altijd een beetje afwachten. Ik hoop echter dat ze elkaar respecteren en dat er geen gekke dingen gebeuren.”

Tekst: Tom Jacobs
Foto’s: shotbyBavo, CDS, Yamaha Racing

Uw reacties

Ook te lezen