Jeffrey Herlings over ‘freak-incident’ in Oss

Jeffrey Herlings over ‘freak-incident’ in Oss
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Of je de Nederlandse GP nu live zag of ‘n samenvatting achteraf, de beelden waarbij Ivo Monticelli op de schouder van Jeffrey Herlings sprong, lieten niemand onbetuigd. En de reekszege die ‘the Bullet’ ondanks de pijn uit zijn mouw schudde, maakte alles des te heroïscher. Ondertussen is het wel duidelijk dat Monticelli geen schuld treft in dit voorval.

In de officiële persmededeling verklaarde Herlings: “Wat kan ik zeggen over vandaag? Ik had hoge verwachtingen en wilde beide reeksen winnen. Ik had een goede start in de eerste manche maar mijn start device schakelde niet meteen toen ik bergop reed en ik sprong niet zo ver vanuit de waves als ik meestal doe. De rest is geschiedenis. Ik had veel pijn maar dacht ik ga door om te proberen 4de of 5de te worden. Ik zag dat ik de mannen voor me nog kon inhalen dus ik begon ze te passeren, ook al kon ik het de laatste drie ronden nauwelijks volhouden. Ik heb een klein scheurtje in mijn schouderblad en ik weet nog steeds niet hoe erg het is. We hebben een scan gehad en het ziet er niet zo erg uit. Ik heb nu geen pijn, maar racen met een crossmotor is natuurlijk een ander verhaal.”

Ook op z’n eigen social media liet Herlings zich uit over het voorval in Oss: “Ik heb hier geen woorden voor. Ik heb het dit jaar zo slim gespeeld, ik heb 0 risico genomen en alles volgens plan gedaan dit seizoen. Ik stond bijna aan de leiding in het kampioenschap en dan dit…… Zoals je kan zien sprong de start device er nog niet uit bergop, daardoor verloor ik een beetje mijn balans.Voor ik het wist, landde er iemand op mijn linkerschouder.

LEES MEER  Drama, Herlings komt niet tot scoren!

Ik kan niet geloven dat ik de manche nog won met een gebroken schouderblad. De pijn was ongelofelijk, ik had de hele wedstrijd tranen in mijn ogen van de pijn. Ik vind het zo jammer voor mijn geweldige team, @ktmfactoryracing ik ben er echt kapot van. De motor liep weer als een raket. Morgen gaan we verder kijken hoe erg de schade is en wanneer we weer kunnen rijden. Bedankt aan mijn sponsors om in mij te bliiven geloven. Hier ben ik diep voor moeten gaan”, aldus Herlings op social media.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jeffrey Herlings (@jeffrey_herlings84)

 

 

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: MXGP drama ten top in Arco II!

  VIDEO: MXGP drama ten top in Arco II!

  Ook de 15de ronde van het WK motorcross zorgde weer voor onverwachte ontwikkelingen. WK leider Jeffrey Herlings begon zijn dag in Arco di Trento met ‘n voorsprong van 24 punten …
 • Cairoli wint en Herlings blijft de leider!

  Cairoli wint en Herlings blijft de leider!

  Afgelopen zondag kwam Antonio Cairoli niet tot scoren maar vandaag wint de Italiaan voor eigen publiek. De 36-jarige crosser wordt derde en eerste wat hem zijn 94e GP-overwinning oplevert. Tim …
 • Hofer pakt eerste GP-overwinning voor Oostenrijk

  Hofer pakt eerste GP-overwinning voor Oostenrijk

  Een bijzondere dag voor Rene Hofer en Oostenrijk want de eerste MX2 Grand Prix overwinning voor beide is een feit. Met een vierde en eerste plaats wint de 19-jarige crosser …
 • Drama, Herlings komt niet tot scoren!

  Drama, Herlings komt niet tot scoren!

  Een zeldzame fout van Jeffrey Herlings heeft ervoor gezorgd dat de KTM-rijder niet aan de finish! De Brabander komt tijdens de eerste manche van de vijftiende GP van het seizoen …