X

Jeffrey Herlings reist niet af naar Tsjechië

Het gespreksonderwerp na de MXGP van Oss was uiteraard de nare blessure die Jeffrey Herlings opliep in de eerste reeks aldaar. Zijn schouder blijkt nu erger gehavend dan aanvankelijk gedacht waardoor de MXGP in Tsjechië onmogelijk is.

Volgens een persbericht van KTM zal Herlings dit weekend niet van start zal gaan. Het wordt afwachten of hij zal kunnen deelnemen aan de volgende GP die zal gereden worden op 1 augustus in Lommel.

Het persbericht: De 26-jarige Herlings onderging eerder deze week verdere scans van zijn linkerschouderblad. De aanvankelijke breuk die hem afgelopen zondag in de tweede manche van zijn thuis Grand Prix had uitgesloten, bleek groter dan aanvankelijk gedacht. Herlings was bij de start van de eerste wedstrijd in Oss door een andere rijder geraakt en hoewel hij de sprint kon winnen, moest hij de tweede wedstrijd aan de kant zetten.

Jeffrey Herlings: “,,In het dagelijks leven heb ik geen pijn in mijn schouder maar sporten en zeker zoiets als motorcross is een ander verhaal. We zullen Loket uitzitten met het doel om 100% terug te komen. Het is jammer en iets wat niet mijn schuld was maar het is wat het is.”