Kevin Fors haalt slag thuis in Wachtebeke

Kevin Fors haalt slag thuis in Wachtebeke
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De eerste ronde van het BK motorcross bracht de rijders naar vertrouwd BMB terrein, het circuit van Wachtebeke georganiseerd door MC Scheldeland. Kevin Fors (RW MX Team) en Jilani Cambré (WMX Shop Yamaha) namen elk een race voor hun rekening  maar Fors was de meest regelmatige. EK ganger Wesley Dieudoné maakte indruk met een dubbelslag bij de kwartliters.

Kevin Fors liet al vaker zien dat het circuit aan de Mendonkdreef hem goed ligt. De Husqvarna Belgium rijder pakte ‘s morgens nipt de pole in de tijdstraining, voor Cambré en Jens Van Meer.

In de eerste manche was er echter geen kruid opgewassen tegen de voormalige Belgische MX2 kampioen. Steve Seronval startte naar goede gewoonte uitstekend, het was echter de #922 van Fors die onmiddellijk het heft in handen nam. Achter Fors reden vooral Kevin Van Geldorp, gisteren nog actief in Oss in de EMX Open en Wesley Dieudonné zich in de kijker. De wedstrijd werd wel ontsierd door de zware val van Jordi Van Mieghem waarna de manche werd stilgelegd en een herstart plaats vond. We wensen een voorspoedig herstel.


Reeks 2 werd een kolfje naar de hand van Jilani Cambré. De getalenteerde Vorselnaar  was in de openingsmanche van de laatste plek naar P5 gereden toen hij moest binnenkomen om na de herstart van bril te wisselen. In de slotreeks kon Jilani sportieve revanche nemen voor de kapotte ketting van gisteren in Oss. Tweede weg na Fors kon hij de winnaar van reeks 1 al snel verschalken en reed zo naar de winst. Helemaal freewheelen zat er echter niet in want Fors zat dicht genoeg om te profiteren bij een mogelijke fout.

LEES MEER  Chase Sexton komt graag naar de MXoN

VLM kampioen Jens Van Meer (BeTeMo) werd in Wachtebeke geplaagd door mindere start maar leverde in de tweede race wel zijn beste resultaat van de dag af. Hij werd net voor Van Geldorp derde. Die laatste mocht wel mee op het halfliter eindpodium.  In de 250cc kreeg Wesley Dieudonne op het podium het gezelschap van Dieter Vromans (2-3) en de Oost-Vlaming Ilan Heirwegh (3-2).

Alle resultaten van Wachtebeke hier

Inters Open Race 1
1. Kevin Fors, 2. Kevin Van Geldorp, 3. Wesley Dieudonné, 4. Arno Van Mieghem, 5. Jilani Cambré, 6. Jens Van Meer, 7. Dieter Vromans, 8. Kenny Janssens, 9. Ilan Heirwegh, 10. Gian Scheele, 11. Wesley Smolders, 12. Adrien Wagener, 13. Kevin Schellens, 14. Robbe Daniëls; 15. Jelle Verbruggen, 16. Gille Giel, 17. Jens Vanlagere, 18. Kristof Scheynen, 19. Bart Janssens, 20. Marnick Lagrou

Inters Open Race 2
1. Jilani Cambré, 2. Kevin Fors, 3. Jens Van Meer, 4. Kevin Van Geldorp, 5.  Wesley Dieudonné, 6. Arno Van Mieghem, 7.  Ilan Heirwegh, 8. Kenny Janssens, 9. Dieter Vromans, 10. Kristof Scheynen, 11. Adrien Wagener, 12. Marnick Lagrou, 13. Gian Scheele, 14. Kevin Schellens, 15. Robbe Daniëls;  16. Gille Giel, 17. Sven Wouters, 18. Hristiyan Dakov, 19. Bart Janssens, 20. Jens Vanlagere


Eindstand Inters 500cc
1. Kevin Fors 47, 2. Jilani Cambré 43, 3. Kevin Van Geldorp 40, 4. Arno Van Mieghem 36, 5. Jens Van Meer 36, 6. Kenny Janssens 30, 7. Gian Scheele 28,  8. Jens Vanlagere 25, 9. Sven Wouters 25, 10.  Enzo Aerden 11

Eindstand Inters 250cc
1.  Wesley Dieudonné 50, 2. Dieter Vromans 42, 3. Ilan Heirwegh 42,  4. Adrien Wagener 32, 5 Kevin Schellens 29,  6. Kristof Scheynen 29,7. Robbe Daniëls 27, 8. Gille Giel 24, 9. Marnick Lagrou 24, 10. Bart Janssens 20

LEES MEER  Liam Everts: “Hopelijk veel publiek in Lommel!”

Foto: IR, Niek Kamper

Uw reacties

Ook te lezen