X

Lars Van Berkel: “Gemiddelde hartslag van 181!”

Een topnotering zoals tijdens de GP van Nederland vorig jaar, Van Berkel werd toen 14de, zat er niet in. Toch toonde Jekro Klein Kromhof Honda zich niet ontevreden over zijn eerste grote wedstrijd van het seizoen. Met een 22ste en 23ste plek kwam-ie in het ijzersterke deelnemersveld nèt te kort om WK punten te scoren.

In de tijdtraining kwam de populaire Veghelnaar weliswaar goed voor de dag op enkele secties maar één volledige snelle ronde zat er helaas niet in.

“In de eerste reeks startte ik net buiten de top vijftien en probeerde in de beginfase mee te gaan met de snelle mannen voor mij. Even had ik een klein dipje maar ik herpakte mijzelf en eindigde 22ste. In dit sterke deelnemersveld was dit een goede prestatie, ook gezien de rijders die er nog achter mij zaten.Bovendien was het voor mij de eerste grote wedstrijd van het seizoen. Ik had natuurlijk al wel een ONK race in Arnhem gereden en een wedstrijd in Frankrijk maar dat is niet te vergelijken met het deelnemersveld dat in Oss aan de start stond,’’ vertelt Lars.

In die eerste manche was Van Berkel al heel diep gegaan. Niet alleen vanwege het heel hoge tempo maar ook door de warmte. Met een 8ste plaats in de start begon hij uitstekend aan de tweede race. “Ik heb in de eerste tien minuten veel gegeven om die top-10 snelheid aan te houden. Uiteraard kwamen de fabrieksrijders mij voorbij en was ik op een gegeven moment helemaal leeg. Daardoor kon ik niet meer aanzetten. Ik heb lang in strijd gezeten met Nathan Watson en eindigde  23ste.’’

De Nederlandse GP was voor Lars in ieder geval een flinke stap voorwaarts qua rijden. Al kostte het heeft het hem veel energie om de strijd aan te gaan met de vaste WK rijder.  ‘’Het was uiteindelijk een super mooie dag. Ik was erg blij dat er zoveel publiek bij was want dat geeft je toch wel een extra boost! Ik wil alle sponsors bedanken die het voor mij mogelijk maken dat ik deze GP’s kan rijden.’’

Hoe intensief zo’n GP wel is maakte de ex-BMX wereldkampioen duidelijk met de onderstaande Instagram post waarin zijn hartslagritme tijdens één van de manches werd weergegeven: 37 minuten met een gemiddelde hartslag van 181!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lars van Berkel (@larsvanberkel107)

Foto’s: Niek Fotografie