Liam Everts: “Hopelijk veel publiek in Lommel!”

Liam Everts: “Hopelijk veel publiek in Lommel!”
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

We zijn twee ronden ver in het EMX250 kampioenschap waarin Liam Everts (Foodmaker KTM Liamski Team) al enkele knappe prestaties liet optekenen. Na een moeilijke opener in Engeland, waarin hij negende eindigde, blonk hij uit tijdens de Nederlandse EMX250 ronde in Oss. Logisch dus dat veel ogen op hem gericht zullen zijn komend weekend in Lommel.

Wat de zoon van motorcross legende Stefan Everts twee weken geleden presteerde, laat dan ook het beste verhopen. In de eerste manche hield ‘n kleine crash hem van een podium en eindigde hij vijfde. Vervolgens reed Liam in de tweede manche bijna de hele race aan de leiding om uiteindelijk als tweede te finishen!

Voor de derde ronde van het kampioenschap staat het drieste Belgische zandcircuit van Lommel op de kalender. Momenteel prijkt ‘Liamski’ op de vierde plaats in de tussenstand.

We zijn enkele dagen verwijderd van de  EMX250 ronde in Lommel. Hoe voelt dat?
Liam Everts: “Ik voel me goed. De afgelopen weken hebben we wat kleine veranderingen aan de motor doorgevoerd. Daardoor voel ik me echt op mijn gemak en heb ik vertrouwen in de motor.”

Een thuis Grand Prix is altijd iets speciaals, ben jij een van die rijders die uitkijkt naar hun thuisrace of een van die rijders die er een hekel aan heeft?
Everts: “Ja ik hou wel van m’n thuis Grand Prix. Als alles dan verloopt zoals gehoopt ben je vroeg thuis (lacht)! Nee, even serieus, we proberen ons zo normaal mogelijk voor te bereiden op de wedstrijd in Lommel, en op de wedstrijddag is het natuurlijk wel fijn als er meer mensen aanwezig zijn die jouw kant kiezen en je aanmoedigen. Dus ik hoop dat het thuispubliek in grote getale aanwezig zal zijn.”

LEES MEER  Geen Motorsalon in januari?


Is het een voordeel dat je het circuit in Lommel vanbinnen en vanbuiten kent?
Everts: “Het is zeker geen nadeel, maar het circuit evolueert heel anders op open trainingsdagen dan tijdens GP-weekends.”

Na je geweldige weekend in Oss hebben de mensen verwachtingen. Maar wat is je doel voor de komende race?
Everts: “Twee goede starts nemen en een goed gevoel hebben tijdens het rijden. Als je een goede start neemt en je voelt je goed tijdens het afhaspelen van je ronden dan volgt er vanzelf een mooi resultaat.”

Nu weten we hoe Liam uitkijkt naar de EMX250 van Lommel! De races van Liam worden op zaterdag verreden, en jij kan die races bijwonen!
Tickets voor zaterdag zijn te koop vanaf €25, voor het hele weekend betaal je €75.


Foto’s: Gino Maes

Uw reacties

Ook te lezen