Lindner verrast met dagzege in Geldermalsen

Lindner verrast met dagzege in Geldermalsen
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In Geldermalsen was afgelopen weekend ook de eerste start gelegenheid voor de damesklasse van dit jaar. Het wedstrijdbeeld werd toch bepaald door twee Noord-Limburgse dames met enigszins toch een verrassende winnares. Het was Gemma Lindner die met een eerste en tweede plaats de dagzege voor zich opeiste. De tweede plaats was voor Amber Simons, die haar winstkansen verloren zag gaan door een val in de eerste manche.

Hierdoor werd zij derde in de manche en had zij aan de manchezege niet genoeg voor de dagzege. De laatste plaats op het erepodium was voor Daniëlle van Kempen die eveneens wist te profiteren van de val van Simons en hierdoor Annika Erpeka achter zich hield. Stacey Nooijens sloot de dag met tweemaal de vijfde plaats in de manches ook als vijfde af in het dagklassement.

Eerste manche
Het was Van Kempen die de beste start had voor Lindner, Janna Vos, Simons en Jolien Mulder. Waar Vos en Mulder in de eerste ronde al terugvielen waren het vooraan Lindner en Simons die snel voorbijgingen aan van Kempen. Achter dit trio kwamen Nooijens en Erpeka op de vierde en vijfde plaats door. Lindner en Simons waren een klasse apart en hadden snel een grote voorsprong op Van Kempen. Langzaam naar zeker vergrote Lindner haar voorsprong op Simons. Van Kempen moest vooral achter zich gaan kijken doordat Erpeka voorbij was gegaan Nooijens en in aantocht was. Helaas was Erpeka een van de slachtoffers van de slecht staat van de baan en kwam zij net als Nooijens één ronde eerder in de problemen. Vooraan moest Simons haar jacht op Lindner opgeven na een val. Lindner won dan ook de manche. Simons verloor door haar val de tweede plaats aan van Kempen. Erpeka en Nooijens kwamen als vierde en vijfde over de finish.

LEES MEER  Wie rijdt dit weekend in Lommel?

Tweede manche
Opnieuw Van Kempen kwam als beste uit de eerste bocht. Zij werd nu gevolgd door Simons, Nina Dijkman, Demy van Brenk en Nooijens. Na de eerste volle ronde hadden Simons en Lindner de eerste twee posities al te pakken. Echter waren nu de rollen omgedraaid en was het Simons die de snellere van de twee was en beetje bij beetje op voorsprong kwam. Achter dit duo vielen Dijkman en van Brenk in de eerste ronde uit de top vijf. Erpeka was voorbijgegaan aan Nooijens en kwam nu achter van Kempen als vierde door. Van Kempen moest opnieuw ruim toegeven op Simons en Lindner en kreeg opnieuw te maken met Erpeka die in aantocht was. Ditmaal slaagde Erpeka er halverwege de manche wel in om voorbij te gaan aan van Kempen. De manchezege was nu voor Simons die Lindner ruim achter zich liet. Met de tweede plaats in de manche pakte Lindner echter wel de dagzege. Erpeka kwam nu als derde over de finish. Van Kempen kreeg nog te maken met een sterk rijdende Nooijens, die in de eindfase van de manche haar snelste rondetijden liet noteren. Het was nipt Van Kempen die de vierde plaats wist vast te houden.

Uitslag eerste manche damesklasse Geldermalsen:
1. Lindner, 2. van Kempen, 3. Simons, 4. Erpeka, 5. Nooijens, 6. Noor Bergsma, 7. Dijkman, 8. Sarah Bergsma, 9. Willems, 10. Hoorn

Uitslag tweede manche damesklasse Geldermalsen:
1. Simons, 2. Lindner, 3. Erpeka, 4. van Kempen, 5. Nooijens, 6. Hoorn, 7. Sarah Bergsma, 8. Vos, 9. van Dooijeweerd, 10. Dijkman.

LEES MEER  Oriol Oliver rest van seizoen bij WZ Racing

Dagklassement en bruto-tussenstand Damesklasse 2021:
1. Lindner 114, 2. Simons 110, 3. van Kempen 101, 4. Erpeka 97, 5. Nooijens 90, 6. Sarah Bergsma 80, 7. Hoorn 78, 8. Dijkman 76, 9. Noor Bergsma 76, 10. Vos 68.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties

Ook te lezen