X

Operatie voor Adam Cianciarulo

Adam Cianciarulo heeft al een paar jaar last van een zenuw in de elleboog. Hoewel het in het verleden nog wel te doen was, is het nu erger geworden waardoor een ordentelijk niveau in de competitie niet mogelijk is. De Amerikaan heeft besloten zich te laten opereren, wat betekent dat hij de rest van het seizoen niet meer in actie zal komen.

De Kawasaki-Fabrieksrijder is nu ook niet meer inzetbaar voor de Motocross Des Nations. Het doel is om in het Supercross-seizoen van 2022 weer van de partij te zijn en hopelijk is hij dan weer 100% fit.

Adam Cianciarulo: “Ik heb de afgelopen jaren te maken gehad met een probleem met mijn elleboogzenuw. Willekeurig begon ik er problemen mee te krijgen aan het einde van 2019. In 2020 was het meestal beheersbaar en dacht ik echt dat het gewoon armpump was. Het werd het afgelopen seizoen echter steeds erger, tot het punt waarop ik niet meer dan een paar ronden per reeks kon doen. Na een heleboel tests en scans kreeg ik vlak voor SX ’21 een zenuwdecompressiebehandeling. Dat heeft me een beetje verlichting gebracht, maar niet genoeg om terug de oude te zijn. Het lijkt wel of ik geleidelijk de meeste kracht in mijn rechterhand verlies tijdens het rijden. Ik heb geprobeerd slim te zijn en mijn best te doen, maar op dit moment is de enige logische beslissing om het te laten repareren. Het is een relatief eenvoudige ingreep, maar het zal me voor de rest van het seizoen uitschakelen.

Ik heb veel geleerd over je concentreren op de dingen die je kunt beheersen en je niet druk maken over de dingen die je niet kunt beheersen. Uiteindelijk ben ik altijd dankbaar voor mijn uitdagingen en de dingen die ze me leren. De operatie is vanochtend en ik ben blij dat het geregeld is, zodat ik mijn doelen kan blijven nastreven en weer plezier kan hebben op mijn crossmotor. Ik kom terug en zal beter zijn dan voorheen. Bedankt voor jullie voortdurende steun. Ik spreek jullie snel weer“.