Pittig dagje voor Gebben-Van Venrooy Racing

Pittig dagje voor Gebben-Van Venrooy Racing
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De derde Grand Prix van het seizoen verliep niet vlekkeloos voor Gebben-Van Venrooy Racing. Het Yamaha team zag Brent Van doninck als beste eindigen op de veertiende plaats, het trio doet hier hun verhaal vanuit Maggiora. Daarbij kijkt het ook vooruit op de Grand Prix van Nederland op 17-18 juli in Oss.

Brent van Doninck:
‘’De dag begon niet slecht met een veertiende plaats in de tijdtraining. Het was niet geweldig maar voldoende voor een goede plaats achter het starthek. In de eerste manche kwam ik niet goed weg bij de start en kwam pas op een vijftiende plaats uit de eerste ronde. Ik werkte me op naar een tiende plaats en voelde me heel erg goed. Ik had een goed ritme in handen en voelde me sterk en goed op de motor. In de tweede manche moest ik een aantal keren naar de goggle lane en ben een paar keer ten val gekomen. Ik ben een klein beetje teleurgesteld omdat ik geen twee goede manches heb kunnen rijden. Ik voel dat ik twee keer in de top tien moet kunnen finishen, of zelfs nog hoger moet kunnen eindigen. In Oss gaan we het opnieuw proberen en laten we hopen dat we goed weer hebben want ik ben hier niet zo’n fan van. Ik hoop dat ik in Oss weer wat eigen fans kan zien en ook is het de thuis Grand Prix van het team.’’

Kevin Strijbos:
‘’Ik ben een beetje teleurgesteld. Het rijden is niet slecht maar mijn starts lukken niet en hiervoor moeten we iets vinden voor Oss. De starts zijn zo belangrijk en wanneer je dan zulke starts pakt als mij dan is het niet makkelijk. In de eerste manche kwam ik met een andere rijder in aanraking op het startveld en was daardoor eigenlijk laatste. Het was moeilijk om in te halen maar ik wist er nog een negentiende plaats uit te halen. De snelheid van de rijders tussen de tiende en twintigste plaats waren bijna hetzelfde. Ik ben best goed in de modder en daardoor kon ik in de tweede manche veel plaatsen goed maken. Een dertiende plaats was het meeste wat ik er uit kon halen omdat ik in de slotfase ook tegen problemen met mijn bril aan liep. Wanneer ik een goede start kan pakken, kan ik makkelijk in de top tien rijden en dat maakt me voor nu teleurgesteld en gefrustreerd. We gaan hard werken voor Oss en hopelijk kunnen we het daar beter doen!’’

LEES MEER  Van doninck komt er met schaafwonden vanaf

Calvin Vlaanderen:
‘’Het was een moeilijke dag voor mij. Ik was niet blij met mijn twaalfde tijd in de tijdtraining. In de eerste manche leek ik een goede start te pakken maar in de eerste bocht werd ik aangetikt waardoor ik wijd moest en buiten de top twintig aan de wedstrijd kon beginnen. Het was geen makkelijke wedstrijd maar ik kwam nog terug naar een veertiende plaats. Ik voelde me goed op de baan maar het was niet makkelijk om plaatsen goed te maken. In de tweede manche pakte ik opnieuw geen goede start en het was overleven in de modder. Ik reed op een achttiende plaats totdat ik geen achterrem meer had waardoor ik de wedstrijd moest verlaten. Ik ben blij met hoe ik me voel op de motor maar ik moet een goede start zien te pakken.’’

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Gebben-Van Venrooy Racing

Uw reacties

Ook te lezen

 • Jeffrey Herlings over zijn dubbelslag in Arco

  Jeffrey Herlings over zijn dubbelslag in Arco

  De eerste van drie wedstrijden op het Crossodromo Ciclamino gaan de fans zich nog lang heugen. Jeffrey Herlings wist de overwinning te pakken door beide manches als winnaar over de …
 • Van doninck komt er met schaafwonden vanaf

  Van doninck komt er met schaafwonden vanaf

  De eerste van de drie wedstrijden in Arco di Trento is niet goed verlopen voor Brent Van doninck. De Gebben-Van Venrooy Racing-rijder kwam net als vorige week in Spanje niet …
 • Nicolas Musset in 2022 in het zijspan bij Hermans!

  Nicolas Musset in 2022 in het zijspan bij Hermans!

  Kersvers bakkenisten Wereldkampioen Nicolas Musset veruild team Bax voor team Hermans in 2022. Koen Hermans/Nicolas Musset reden al eerder samen.  Dit deed men niet onverdienstelijk, Hermans/Musset werden samen derde in …
 • VIDEO: Jago Geerts over zijn podium in Trentino

  VIDEO: Jago Geerts over zijn podium in Trentino

  Het was alweer een tijdje geleden dat Jago Geerts nog op het podium stond. In Arco di Trento demonstreerde de Kempenaar echter opnieuw zijn klasse. Journalist Stefaan Lammens sprak hem …