X

RJ Hampshire wint zijn eerste National

Een geëmotioneerde RJ Hampshire heeft zijn eerste Lucas Oil Pro Motocross National gewonnen. De Husqvarna-rijder werd beide manches tweede en daarmee pakte hij de dagzege in Buchanan. Justin Cooper (4-1) wist punten goed te maken op Jett Lawrence (1-6). Het verschil tussen de Honda-rijder en zijn rivaal is slechts acht punten.

1e manche
Vanaf de pole-position neemt Justin Cooper de beste start en hij wint de Motorsport.com Holeshot Award voor Hunter en Jett Lawrence. Jeremy Martin begint als vierde aan de wedstrijd voor Hampshire. De Husqvarna-rijder heeft er duidelijk zin in want hij stormt naar voren. Bij het uitkomen van de eerste ronde gaat leider Cooper in de fout waardoor Hampshire de leiding in handen krijgt voor ‘Jetson’ en zijn grote broer. Bijna 9 minuten weten Hampshire de koppositie vast te houden maar dan gaat hij in de fout. In de tweede helft van de manche gaat het nogmaals mis en hierdoor neemt Hunter de tweede plaats over. Hampshire is sterk vandaag en hij weet met nog vier minuten op de klok de tweede plaats terug te pakken. De voorsprong van Jett is dan slechts drie seconden en Hampshire probeert de aansluiting nog te vinden. Dit zorgt voor een spannende laatste ronde maar door een foutje van de achtervolger blijft Jett leiden en hij wint voor Hampshire, Hunter en Cooper die nog goed terug komt. De top vijf wordt compleet gemaakt door ‘JMart’ die terugkomt van zijn blessure. Hij is nog niet ‘strijd’ klaar maar de Yamaha-rijder wil niet langer de wedstrijden op TV bekijken!

2e manche
Ook de tweede manche neemt Cooper de beste start, de Yamaha-rijder wordt gevolgd door teamgenoten Martin en Jarrett Frye. Bij het uitkomen van de eerste bocht heeft Ty Masterpool de vierde plaats voor Hampshire. Nu geen goede start voor de Australische broers. Hunter komt als elfde uit de eerste ronde en zijn broertje als 18e. Even later gaat de leider in de tussenstand in de fout waardoor hij terug zakt naar de 30e plaats. Cooper mag vooraan het tempo bepalen en hij bouwt een voorsprong van 3 seconden op. Hampshire weer deze achterstand weer weg te werken en nog nipt in de eerste helft van de wedstrijd pakt hij de leiding! Daarna laat hij zonder veel problemen Cooper achter zich maar met nog ruim een ronde te gaan gaat Hampshire in de fout. Cooper neemt de leiding over en wint de tweede manche voor Hampshire en Martin. Hunter komt als vierde over de finish voor Jo Shimoda en Jett Lawrence die daarmee nog derde wordt in het dagklassement.

Vanuit Buchanan reist het Lucas Oil Pro Motocross Championship ruim 1300 kilometer naar het oosten. De vijfde wedstrijd van dit uit twaalf wedstrijden kampioenschap zal worden verreden op het zandcircuit van Southwick.

Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX #4; Buchanan, USA:
1e manche
1. Jett Lawrence Aus Honda
2. RJ Hampshire USA Husqvarna
3. Hunter Lawrence Aus Honda
4. Justin Cooper USA Yamaha
5. Jeremy Martin USA Yamaha
6. Jo Shimoda Jap Kawasaki
7. Pierce Brown USA GasGas
8. Jalek Swoll USA Husqvarna
9. Levi Kitchen USA Yamaha
10. Maximus Vohland USA KTM

2e manche
1. Justin Cooper USA Yamaha
2. RJ Hampshire USA Husqvarna
3. Jeremy Martin USA Yamaha
4. Hunter Lawrence Aus Honda
5. Jo Shimoda Jap Kawasaki
6. Jett Lawrence Aus Honda
7. Pierce Brown USA GasGas
8. Stilez Robertson USA Husqvarna
9. Nathanael Thrasher USA Yamaha
10. Garrett Marchbanks USA Yamaha

Dagklassement:
1. RJ Hampshire USA Husqvarna 2-2
2. Justin Cooper USA Yamaha 4-1
3. Jett Lawrence Aus Honda 1-6
4. Hunter Lawrence Aus Honda 3-4
5. Jeremy Martin USA Yamaha 5-3

Tussenstand na 4 wedstrijden:
1. Jett Lawrence Aus Honda 172
2. Justin Cooper USA Yamaha 164
3. Hunter Lawrence Aus Honda 128
4. RJ Hampshire USA Husqavarna 111
5. Jalek Swoll USA Husqvarna 108

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Husqvarna