X

Uwe de Waele oppermachtig in Utrecht

Eindelijk was het dan zover! Op zaterdag 5 Juni mocht de MX 2 Jeugd voor de eerste maal een plaats achter het starthek uitzoeken tijdens de MON-jeugdwedstrijd in Utrecht. Aan de Isotopenweg ging de zege zeer overtuigend naar Uwe de Waele. De Belg won beide manches met zeer groots machtsvertoon. De tweede plaats was voor Eric van Helvoirt, die in beide manches snel op een tweede plaats lag en hiermee best of the rest werd. De strijd om de derde en vierde plaats was interessanter. Lang leek de derde plaats te gaan naar Tov van Bragt en de vierde plaats naar Sjef Platte. Echter in de eindfase van de tweede manche gingen beide ten onder in hun onderlinge strijd om de derde en vierde plaats in de manche en was het Alec Blokland die hiervan profiteerde en zowel in de manche als in het dagklassement als derde eindigde. Van Bragt eindigde met de zevende plaats in de manche nog als vierde in het dagklassement en Platte zag met de zesde plaats in de manche Bob Freriks aan zich voorbijgaan in de dagklassering.

Eerste manche MX2 jeugd Utrecht:
1. De Waele (Bel), 2. van Helvoirt, 3. van Bragt, 4. Blokland, 5. Platte, 6. Freriks, 7. van der Rijt, 8. Hijnen, 9. Spierings, 10. Daniels.

Tweede manche MX2 jeugd Utrecht:
1. De Waele (Bel), 2. van Helvoirt, 3. Blokland, 4. Freriks, 5. van der Rijt, 6. Platte, 7. van Bragt, 8. Spierings, 9. Daniels, 10. van Tuil.

Daguitslag en bruto- tussenstand NK MX2 jeugd:
1. De Waele (Bel) 60, 2. van Helvoirt 108, 3. Blokland 97, 4. van Bragt 91, 5. Freriks 90, 6. Platte 88, 7. van der Rijt 86, 8. Spierings 76, 9. Daniels 72, 10. Hijnen 68.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics