link link link
Van de Moosdijk scoort een 3e plaats, Haarup in de top tien | Motorcross - Enduro - Supermoto | MXMag.be

Van de Moosdijk scoort een 3e plaats, Haarup in de top tien

Van de Moosdijk scoort een 3e plaats, Haarup in de top tien
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In het zonnige Oss heeft Roan van de Moosdijk een derde plaats weten te pakken tijdens de Grand Prix van Nederland. De 20-jarige crosser kwam de eerste manche als derde over de finish op circuit ‘De Witte Ruijsheuvel’. De tweede manche kwam de Leatt-geklede crosser helaas niet aan de finish. Mikkel Haarup kende een sterke dag, de Deen werd met een achtste en negende plaats keurig achtste in het dagklassement. Mathys Boisrame bleef beide manches buiten de top tien maar blijft vierde in de tussenstand van het wereldkampioenschap MX2. De overwinning in Oss ging naar Jago Geerts, Maxime Renaux is de nieuwe leider in de tussenstand!

1e Manche
In de training laat Roan zien zich lekker te voelen op dit circuit. Zonder veel risico te nemen weet de Brabander de tweede tijd op de klokken te laten zetten. De start is redelijk maar het gedrang in de eerste bocht bovenaan de heuvel doet hem geen goed. De Kawasaki-rijder weet zich staande te houden en begint als tiende aan de wedstrijd. Mikkel volgt zijn teamgenoot terwijl Mathys verder in het achterveld is opgenomen door een valpartij. Roan danst over het snelle circuit om de eerste ronde als zevende af te sluiten. De Eindhovenaar rijdt heel sterk en halverwege de manche neemt hij de tweede plaats over. De leider, Geerts, heeft dan al een veilige voorsprong te pakken en die geeft hij niet meer uit handen. Jed Beaton heeft Roan achtervolgd in zijn weg naar voren en met nog tien minuten te gaan komt hij voorbij. Roan komt als derde over de finish tijdens deze loodzware manche. Mikkel lijkt een mooi gevecht om de zesde plaats te gaan winnen maar hij maakt een foutje. Hierdoor verliest hij twee plaatsen waardoor hij als achtste over de finish komt. Boisrame werkt en knokt voor ieder puntje en hij ziet zijn inzet beloond worden met de twaalfde plaats.

LEES MEER  Regan Duffy in kunstmatige coma na val

2e Manche
Wanneer het starthek valt voor de tweede manche over 30 minuten en twee ronden komt Mathys redelijk goed weg. De 22-jarige Fransman komt als zevende uit de eerste bocht terwijl Roan en Mikkel in het middenveld zijn opgenomen. Roan weer zich net als de eerste manche goed naar voren te werken in de tweede ronden slaat het noodlot toe. Aangekomen op de twaalfde plaats valt hij helaas stil. Mikkel neemt de positie over en hij werkt zich vervolgens de top tien binnen om als negende over de finish te komen. Daarmee weet de Deense crosser zich beide manches ruim in de top tien te rijden. Mathys zit niet lekker in de wedstrijd en hoewel hij zich fors verzet verliest hij een aantal plaatsen. Met de elfde plaats is hij teleurgesteld maar hij blijft knap vierde in de tussenstand. Daar doet Mikkel goede zaken hij stijgt naar de dertiende plaats!

Volgende wedstrijd:
Het Zuid-Hollandse team reist nu door naar Tsjechië voor de Grand Prix op het totaal andere circuit van Loket. Daarna volgen de wedstrijd zich in rap tempo op want op 1 augustus is de GP van België een week later gevolgd door Letland.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo

Uw reacties

Ook te lezen