Vlaanderen in top tien tijdens thuis GP

Vlaanderen in top tien tijdens thuis GP
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In Oss heeft Calvin Vlaanderen goed gepresteerd tijdens de Grand Prix van Nederland. De Yamaha-rijder werd achtste. Zijn Belgische teamgenoten hadden het moeilijker op ‘De Witte Ruijsheuvel’ en alle drie doen ze hier hun verhaal na de vierde GP van het seizoen.

Calvin Vlaanderen:
‘’Het was een goede dag voor mij tijdens onze thuis Grand Prix in Oss. Het was niet de makkelijkste tijdtraining maar ik slaagde erin om een elfde tijd op de klok te zetten, wat goed genoeg was. In de eerste manche pakte ik niet de beste start en werd ik in de eerste twee ronden een paar keer ingehaald. Ik slaagde erin om een goed ritme te vinden en kon terug komen naar een tiende plaats. Ik zag de achtste man rijden en voelde dat ik sneller was maar ik had niet voldoende energie om het gat nog te dichten. In de tweede manche was mijn start ok maar in de eerste twee bochten was het een chaos met de vele rijders die gevallen waren. Ik kwam er goed tussendoor en reed een goede manche waarin ik zevende werd. Ik ben tevreden over mijn dag en ik kijk er naar uit om dit verder te zetten.’’

Brent van Doninck:
‘’Vandaag was een moeilijke en zware dag. Ik voelde me niet geweldig op de baan en had het de hele dag moeilijk. In de tijdtraining kon ik niet verder komen dan een 21ste tijd. In de eerste manche pakte ik een goede start en reed in de beginfase rond de tiende plaats toen ik terugviel naar een dertiende plaats. Echter met nog acht minuten te gaan kwam ik zwaar ten val en viel met mijn rug hard tegen de volgende bult. Ik kon niet goed meer ademen en had veel pijn. Ik heb bij de medische post snel onderzoek laten doen en omdat er niets serieus aan de hand was besloot ik om in de tweede manche van start te gaan. In de eerste vier ronden had ik erg veel pijn maar door de adrenaline en omdat ik warm begon te worden werd het iets beter. Ik moest diep gaan maar ik had veel pijn in mijn rug. Tegen het einde van de manche zat ik er doorheen, net als veel andere rijders. Ik was tevreden met de negende plaats in de tweede manche. Opnieuw kon ik niet twee goede manches rijden en dat was mijn doel voor het weekend. Hoe dan ook, ik heb nog een aantal kansen en ik heb in Loket opnieuw hetzelfde doel.’’

LEES MEER  Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

Kevin Strijbos:
‘’Onze thuis Grand Prix verliep niet zoals ik het wilde. We hebben deze week met de motor getest en we dachten dat het beter was omdat we het in Lommel hebben uitgeprobeerd. In de eerste manche voelde ik dat het niet de weg was waar we met het blok naartoe moeten. Ik had het moeilijk maar mijn rondetijden waren niet slecht maar ik kon gewoon niet zo rijden zoals ik wilde. Voor de tweede manche hebben we de afstelling van het blok veranderd en eindelijk had ik een goede start. Helaas kwamen Coldenhoff en Seewer toen vlak voor mij ten val en toen Seewer over reden werd en mijn kant op rolde, moest ik uitwijken en belandde in de modder. Ik begon bijna als laatste maar ik voelde me veel beter op de motor en kwam terug naar een elfde plaats. Met nog drie ronden te gaan kwam ik in de tweede bocht ten val. Het was een domme fout en omdat ik vast zat, duurde het lang voordat ik weer weg was. Uiteindelijk werd ik achttiende. Na de valpartij was ik best moe maar zoals ieder weekend was de snelheid aanwezig. Ik moet dit proberen om te zetten in twee goede manches. De baan was heel verraderlijk en zwaar vandaag en daarom zullen we deze week de batterijen opnieuw opladen en afreizen naar Loket.’’

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties

Ook te lezen

 • Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Voordat het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2 voor vijf wedstrijden naar Italie reist heeft de serie nog een stop in Spanje. Bij het intu Xanadú Shopping Centre wordt voor het tweede jaar …
 • MXGP Intu Xanadu : de live timing

  MXGP Intu Xanadu : de live timing

  De 13de ronde van het WK motorcross vindt morgen en overmorgen plaats in Arroyomolinos, vlakbij Madrid. Naast de MX2 en MXGP komen in Spanje ook de WMX en EMX125 rijders …
 • Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Honda’s MX2 motor blonk altijd al uit qua handelbaarheid en comfort. Het vorige model kreeg echter ook veel kritiek omdat hij niet krachtig genoeg was en wel een afslankingskuur kon …
 • Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Met pijn in zijn hart was Jordi Tixier het afgelopen weekend toeschouwer in Lacapelle Marival. De Fransman kon voor eigen publiek niet in actie komen door een blessure. Na het …