VLM Retie: Van Meer en Van Geldorp verdelen de buit

VLM Retie: Van Meer en Van Geldorp verdelen de buit
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na de afgelaste wedstrijd in Tessenderlo begonnen ook de VLM rijders vandaag eindelijk aan hun seizoen. In de 500cc hielden Jens Van Meer en een sterke Kevin Van Geldorp elkaar in evenwicht. Uiteindelijk gaf de betere 2de reeks van Jens de doorslag. Bij de kwartliters gingen de reekszeges naar Kristof Scheynen en Brent Aerden.

Het harde werk van organisatoren Jurgen Van Nooten en Ake Hens werd beloond met een schitterende wedstrijddag op de Duinberg in Retie. Veel rijders, veel toeschouwers, een toffe omloop en last but not least veel aandacht van alle medewerkers om de coronamaatregelen goed na te leven. Mooi om te zien!

Op een snelle omloop loste Jilani Cambre ‘s morgens een waarschuwingsschot met een knappe pole, ‘regerend kampioen’ Van Meer volgde op minder dan 0,3 seconden maar ook Jordi Van Mieghem voelde zich duidelijk in zijn sas.

Vroege leider Steve Seronval kon niet lang genieten van zijn koppositie. Vrijwel meteen nam Kevin Van Geldorp, die ook goed was gestart, het heft in handen. Hij zou de leiding niet meer afstaan. Cambré lag vijfde in de aanvangsfase en kwam al snel op drie na Jordi Van Mieghem. Half koers schoof de WMX Yamaha rijder naar P2 maar meer zat er niet in. Hoewel Van Meer een mindere start had, schoof hij stelselmatig op en knokte zich zo terug van de negende naar de derde plaats.

Dat Cambré ondanks een gebrek aan wedstrijdritme in goede doen is zagen we al tijdens de EMX Open in Maggiora vorig weekend. In de herneming leek hij zelfs op weg naar de reekszege voor Jens Van Meer! Jilani moest echter het tempo laten zakken nadat hij zijn hiel bezeerde bij een ongelukkig contact. Hierdoor kon Van Meer de kloof niet alleen makkelijk dicht rijden in de tweede wedstrijdhelft, de BeTemo kampioen won ook met ruime voorsprong. Een regelmatige Van Geldorp werd nu derde terwijl Arno Van Mieghem zichzelf verbaasde met alweer een fraaie vierde plaats. Het leverde de Kawasaki rijder een vierde plaats op in de eindstand

LEES MEER  "Mijn gevoel is het allerbelangrijkste.’’

Ook de strijd bij de kwartliters was de moeite waard. Zeker in de tweede manche. Na de zege van Brent Aerden in de opener ontfutselde Kristof Scheynen zijn rivaal de eindoverwinning in de laatste ronde! In de eerste reeks was Kristof negende algemeen maar na een mindere start schudde hij een ijzersterke manche uit zijn mouw. Finaal zou Scheynen vijfde worden op 30 seconden van winnaar Van Meer.

Alle resultaten van Retie hier

Inters Open Race 1
1. Kevin Van Geldorp, 2. Jilani Cambré, 3. Jens Van Meer, 4. Arno Van Mieghem, 5. Jordi Van Mieghem, 6. Brent Aerden, 7. Steve Seronval, 8. Kenny Janssens, 9. Kristof Scheynen, 10. Enzo Aerden, 11. Thallon Caspermans, 12. Marnick Lagrou, 13. Kevin Schellens, 14. Dieter Vromans, 15. Mateo Puffet, 16. Robbe Daniëls, 17. Sven Wouters, 18. Giel Gille, 19. Tom Cuyvers, 20. Jens Bogaerts

Inters Open Race 2
1. Jens Van Meer, 2. Jilani Cambré, 3. Kevin Van Geldorp, 4. Arno Van Mieghem, 5. Kristof Scheynen, 6. Brent Aerden, 7. Jordi Van Mieghem,  8. Kenny Janssens, 9. Kristof Scheynen, 10. Thallon Caspermans, 11. Jens Bogaerts, 12. Marnick Lagrou, 13. Kevin Schellens, 14. Dieter Vromans, 15. Robbe Daniëls, 16.Tom Cuyvers, 17. Sven Wouters, 18. Giel Gille, 19. Hristiyan Dakov, 20. Bart Janssens

Eindstand Inters 500cc
1. Jens Van Meer 45, 2. Kevin Van Geldorp 45, 3. Jilani Cambré 44, 4. Arno Van Mieghem 36, 5. Jordi Van Mieghem 32, 6. Kenny Janssens 29, 7. Matéo Puffet 25, 8. Jens Bogaerts 23, 9. Tom Cuyvers 22, 10. Sven Wouters 22

LEES MEER  Rick Haverdil breidt voorsprong uit

Eindstand Inters 250cc
1. Kristof Scheynen 47, 2. Brent Aerden 47, 3. Thallon Caspermans 40, 4. Marnick Lagrou 36, 5. Kevin Schellens 32, 6. dieter Vromans 30, 7. Robbe Daniëls 28, 8. Giel Gille 26, 9. Hristiyan Dakov 23, 10. Bart Janssens 23

Foto: Rendel Baetens photography

Uw reacties

Ook te lezen