VMCF Paal: Vreugde en verdriet voor Weigert

VMCF Paal: Vreugde en verdriet voor Weigert
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Ook de VMCF kon eindelijk het seizoen 2021 openen en deed dit op het circuit van Paal-Beringen. De organisatie van MC Zoutleeuw kreeg niet meteen de gemakkelijkste opgave voor de wielen want na een schitterende trainingsdag op zaterdag openden de hemelsluizen. De omloop stond meteen volledig onder water maar de club stroopte de mouwen op en kon een prima berijdbare omloop voorschotelen aan de massaal opgekomen rijders.

Spijtig genoeg bleek de omloop voor sommigen vrij moeilijk want vooral in de voormiddag waren er veel valpartijen te betreuren. Kampioen Frederic Weigert zette zijn naam wel als winnaar op de tabellen maar maakte in de slotreeks een erg zware val waardoor de wedstrijd geneutraliseerd werd.

De kopstart was weggelegd voor Mark Boot maar in de eerste bocht ging het grondig verkeerd voor de Technicross-rijder want er volgde een enorme valpartij waarbij ook David Foguenne betrokken was. Frederic Weigert nam vlotjes over en kon meteen een kloof slaan.

Nochtans was de tegenstand niet min want Stef Bastaens reed een dijk van een wedstrijd. De MX2-rijder kon lang het tempo volgen maar in de tweede helft kwamen toch de zware kanonnen aansluiten onder aanvoering van Wesly Smolders en Jonas Salaets. Maar geen van beiden kon de kloof naar Weigert dichten waardoor ook Stijn Verstrepen kwam aansluiten. Verstrepen slaagde erin om nog te versnellen en pakte zo de tweede plaats voor Jonas Salaets en Wesley Smolders.

Jelle Smeesters rondde de top vijf af voor Dimitri Sep en Mark Boot. In de MX2 zag Stef Bastaens de zege ontglippen door een ontketende Jelle verbruggen die zo zijn eerste VMCF-zege pakte. Het podium werd compleet gemaakt door Ilan Heirwegh die zo Jordy kenzeler en Maxime Colson van het podium stootte.

LEES MEER  Gallery: Zwarte Cross 2024 XXL

Over de slotreeks kunnen we vrij kort zijn want reeds in de eerste ronde kwam Frederic Weigert zwaar ten val waardoor de rode vlag werd bovengehaald om de veiligheid van de hulpdiensten te verzekeren. Het werd meteen een vroegtijdig einde van de wedstrijd want een herstart kwam er niet meer zodat de eerste reeks ook meteen de einduitslag werd.  De regerende kampioen werd meteen bilbreuk afgevoerd en we hopen de ervaren rot zo snel mogelijk terug wel en gezond op de omlopen te zien.

Alle resultaten hier

Resultaten race 1

  1. Frederic Weigert –Honda
  2. Stijn Verstrepen – Husqvarna
  3. Jonas Salaets – Honda
  4. Wesley Smolders – KTM
  5. Jelle verbruggen – Honda (MX2)
  6. Stef Bastaens – KTM – (MX2)
  7. Jelle Smeesters – Honda
  8. Dimitri Sep – Honda
  9. Ilan Heirwegh – KTM (MX2)
  10. Mark Boot – Husqvarna
  11. David Foguenne – Yamaha
  12. Glenn Bielen – Kawasaki
  13. Yorne Pauwels – Honda
  14. Jordy Kenzeler – Yamaha (MX2)
  15. Dylan Mayne – Husqvarna
  16. Gian Scheele – KTM
  17. Mike Gilot-KTM
  18. Dimitri WIdar-KTM (NAT)
  19. Daimy Koch – KTM
  20. Robbe Simons – YAM (NAT)

Foto: Foto JDS

Uw reacties

Ook te lezen

  • Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Morgen barst het motorengebrul weer los want dan start een weekend vol motorcross van de bovenste plank in Lommel. Hier bij MXMag willen we dat je niks mist van de …
  • Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Gebaseerd op ongevallenstatistieken zijn ruggenmergblessures een grote zorg voor de MX scene. Na drie jaar R&D lanceren Shot Race Gear en In&motion met trots de SRG airbag. De bewezen In&motion …
  • VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    Onze videoman Raf Van Dyck van 393 Productions trok naar Lichtenvoorde om er vier dagen lang bewegende beelden te schieten van de reeksen op de motorcrossbaan “De Schans”. Kijk hieronder …
  • Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Wat hebben Liam Everts, Nestaan Husqvarna Factory Racing, Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky en tal van Belgische Olympiërs gemeen? Ze zijn allemaal fan van Foodmaker! Van rijders over teamleden …