X

Voorbeschouwing ADAC MX Masters 2021

De afgelopen maanden werd ook de kalender van de ADAC MX Masters diverse keren aangepast. Het wachten wordt beloond want de Duitse motocrossfans kunnen zich eindelijk weer verheugen op evenementen van topniveau met publiek aan de afzetting!

Op het spectaculaire en legendarische bos circuit van Bielstein gaat het kampioenschap dan eindelijk van start. De Junior Cup 125cc is helaas afwezig, dit komt door de tweede EMX125 wedstrijd op zaterdag in Maggiora. De publiekslieveling Max Nagl (Husqvarna), die als een van de favorieten aan dit kampioenschap begint is erbij. De GP-winnaar zal het moeten opnemen tegen regerend kampioen Jordi Tixier, veelvoudig kampioen Dennis Ullrich, Tom Koch en Petar Petrov.

Vanuit Belgie zien wij vier rijders en die kunnen stuk voor stuk mooie dingen laten zien. Jeremy Delince (KMP Honda), Cyril Genot (Sarholz), Nathan Renkens (NR83) en Cedric Grobben zijn de BMB-rijders in deze klasse. Mike Bolink is de enige Nederlander op de deelnemerslijst maar het kan ook zijn dat hij in Maggiora in actie komt.

Als regerend kampioen is Maximilian Spies ook de favoriet voor de ADAC Youngster Cup. Hij zal het moeten opnemen tegen Liam Everts (Liamski-KTM), Rick Elzinga (TBS-KTM), Kjell Verbruggen (Sarholz) en Camden McLellan (BT Racing). Namens de Belgen zien wij naast Everts ook Glenn Bielen in actie. Naast Elzinga en Verbruggen heeft de KNMV ook nog Rob van de Veerdonk, Sander Hofstede en Twan Wagenaar op het circuit. Op het laatste moment is daar ook Raf Meuwissen aan toegevoegd en Christopher Mills.

Bij de ADAC Junior Cup 85cc is het moeilijk om een favoriet aan te wijzen maar wij kijken uit naar het optreden van Janis Martins Reisulis. De Let won afgelopen weekend de eerste KNMV ONK op het circuit van Delfzijl. In deze klasse is het ‘duel’ tussen België en Nederland eerlijk verdeeld. Maxime Lucas en Jarno Bervoets komen in actie namens België en Nederland kan rekenen op Gyan Doensen en Lotte van Drunen. De kampioen van vorig jaar, Bradley Mesters, heeft de overstap gemaakt naar de 125cc en die klasse komt vanaf de volgende wedstrijd in actie.

De entreeprijzen zijn heel goed! Een evenement-ticket voor zaterdag en zondag kost slechts € 24. De dagkaart voor zondag is verkrijgbaar voor slechts € 15. Kinderen t/m 10 jaar hebben gratis toegang, maar hebben vanwege de corona-maatregelen nog wel een online ticket nodig. Jongeren tussen 11 en 15 jaar betalen slechts € 10.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: ADAC-Team Sarholz