X

Voorbeschouwing WMX 2021

De dames hebben er lang op moeten wachten maar dit weekend gaat het eindelijk beginnen. Op het circuit van Loket begint het WMX wereldkampioenschap met titelverdedigster Courtney Duncan. De Nieuw-Zeelandse won in 2019 en 2020 de titel, beide keren ten koste van Nancy van de Ven. De Yamaha-rijdster heeft inmiddels drie keer nipt naast de titel gegrepen! Kan het ‘Zeeuws Meisje’ dit jaar de kroon op zetten? Wij kijken vooruit op het kampioenschap dat 5 wedstrijden omvat.

De vaste waarden:

Nancy Van de Ven (foto onder) was al vaak erg dichtbij de titel maar de pechduivel is haar keer op keer te snel af. Vorig jaar scoorde ze hetzelfde aantal punten als Duncan maar de Kawasaki-rijdster won de titel dankzij meer overwinningen! Voor het komende seizoen voorspellen wij opnieuw een duel tussen deze dames. Daarbij komen nog veelvoudig kampioen Kiara Fontanesi en de altijd regelmatige Larissa Papenmeier.

In de achtervolging:

Achter de vier genoemde dames komt volgens ons nog een mooi kwartet dat gaat strijden om de vijfde plaats. Het kan zijn dat Amandine Verstappen (introfoto) de aansluiting bij de top vier terug vind maar dat is nog afwachten.

De Belgische zal moeten afrekenen met Lynn Valk, Sara Andersen en Shana van der Vlist die momenteel aan de leiding staat in het EMX voor dames. Dit viertal zou ook zomaar kunnen groeien naar vijf of zes dames en dan denken wij aan Line Dam en TJ O’Hare die dit seizoen voor 114 Motorsports-Honda rijdt.


België:

Naast Verstappen zien wij voor Belgie ook Brenda Wagemans in actie komen. De Yamaha-rijdster heeft haar sporen al verdiend bij de IMBA’s. Hopelijk kan ze de aansluiting vinden op het hoogste niveau. Voor de eerste wedstrijd van het WK in Tsjechië hebben ook Britt Van Muylem en Heaven Faes zich aangemeld.

Nederland:

Naast de al genoemde Van de Ven, Valk en Van der Vlist heeft de KNMV nog zes dames in actie. Britt Jans-Beken wist vorig jaar al regelmatig mooie dingen te laten zien maar een crash in Mantova deed haar geen goed. Verder zien wij nog Demi Verploegh (foto onder), Stephanie Stoutjesdijk, Kimberly Braam, Danee Gelissen en Jenitty van der Beek in actie!

Na de wedstrijd in Loket volgen en nog vier wedstrijden beginnen op 31 juli op het zware zandcircuit van Lommel!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto’s: IG Corutney Duncan, Niek Fotografie, Bud Racing, MX Report