X

Dean Gregoire stijgt naar vijfde plaats

Na de goede verlopen eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap Youth North-West in Denemarken gingen de kwalificatie serie verder in Slowakije. Op het prachtige circuit van Velke Uherce werd er goed gescoord door het Team Youth Pro MX. Dean Gregoire reed een sterke wedstrijd en maakte plaatsen goed in de tussenstand. Chento van Zoest en Yuel Karnebeek weten beide manches te scoren in het EMX65. Elvis Totney pakt de tweede manche punten.

EMX85:
Net een zevende plaats in de kwalificatie ziet Dean het zitten voor de beide manches op zondagmiddag. De eerste manche is de start niet goed maar toch weet de Brabander in de top tien uit de eerste bocht te komen. Vervolgens is het even zoeken naar het ritme. De eerste vier rondjes verlopen moeizaam maar dan herpakt de KTM-rijder zich. Vanaf de dertiende plaats komt de scholier terug in de wedstrijd en weet hij nog als negende over de finish te komen. De tweede manche is de start opnieuw niet goed. Dean begint als 14e aan de wedstrijd en is daarna iets te voorzichtig. Hierdoor komt hij als 16e uit de eerste ronde maar daarna heeft hij de stijgende lijn te pakken. Hij weet te versnellen en komt terug naar een prachtige zevende plaats!

Reactie Dean Gregoire:
“Op zaterdag had ik moeite met het vinden van een vrije ronde, toen dat lukt zette in een vijfde tijd. De start van de kwalificatiewedstrijd was heel goed, ik ging met Lotte (Van Drunen) de eerste bocht in maar ik ging te ruim. Hierdoor zakte ik terug naar de vijfde plaats en later verloor ik nog twee plaatsen. Tevreden met de zevende plaats in de kwalificatie. Op zondagochtend tijdens de warming-up ging het beter omdat ik de triple wist te springen. De start van de eerste manche is niet goed en de eerste rondjes gaan niet lekker. Gelukkig is de tweede helft van de wedstrijd beter en ik wordt nog negende. De tweede manche opnieuw goed uit de start en ik ben iets te voorzichtig. Daarna gaat het goed en kom ik nog terug naar de zevende plaats. Ik ben tevreden maar er had misschien wel meer ingezeten voor mij.”

EMX65:
Vorig weekend wisten twee van de vier Youth Pro MX-rijders zich in de punten te rijden. Dit weekend waren het er drie! Met een veertiende en negende plaats is Chento de beste van het kwartet. Bleef Yuel vorige week nog puntloos, nu weet hij zich goed te herpakken. Met een negende en vijftiende plaats is de crosser uit Enschede heel vertreden. De eerste manche komt Elvis helaas niet aan de finish maar de tweede manche scoort de Brit met een twaalfde plaats. Voor Noam Mezzavilla zijn er nog geen punten maar hij was heel dichtbij!

Jur van Tuil:
Er is nog meer goed nieuws te melden want Jur van Tuil zit weer op de motor! Begin april ging de Gelderlander onderuit tijdens een training in Helmond. Daarbij brak hij zijn bovenbeen en scheurde hij zijn nier. Inmiddels is hij weer goed genezen en heeft hij na zijn vakantie de motor training hervat.

Volgende keer:
De derde en laatste wedstrijd van het EMX85 North-West wordt komend weekend verreden in Tsjechië.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #YouthProMX