X

Fabrieksmotor in ‘t klein: 2022 KTM 50 SX Factory Edition

De 2022 KTM 50 SX Factory Edition laat jonge rijders direct genieten van zijn raceprestaties. Deze motor werd vorige week tijdens het AMA Amateur National Motocross Championship, op Loretta Lynn Ranch geïntroduceerd. Dankzij een lange lijst premium onderdelen heeft deze 50cc alles mee van de grote fabrieksmotoren.

De KTM 50 SX Factory Edition is een perfecte kennismaking met de prestaties en mogelijkheden die het volledige KTM SX-aanbod te bieden heeft. De motor is nu beschikbaar in 2022-kleuren en is gebaseerd op het succesvolle platform dat vorig jaar is geïntroduceerd. Dit is een motor die door en voor racers is ontworpen.


Deze volbloedracemachine biedt dezelfde competitieve voordelen als de grote Factory Edition-motoren en is uitgerust met eersteklas onderdelen. De KTM 50 SX Factory Edition voor 2022 legt de lat extreem hoog, onder andere door geavanceerde WP-vering, hoogwaardige remmen, een FMF-uitlaatsysteem, CNC-gefreesde aluminium onderdelen, minimalistisch design om gewicht te besparen en Dunlop Geomax MX53-banden.

Dat de KTM 50 SX de status Factory Edition heeft, wil zeggen dat de uitrusting afgeleid is van vergelijkbare machines op de hoogste raceniveaus ter wereld. Andere toevoegingen waardoor de KTM 50 SX Factory Edition zo veel mogelijk op zijn ‘grote broers’ lijkt, zijn het blauwe, griprijke racezadel en de race-geïnspireerde dessins en kleuren.


KTM 50 SX Factory Edition – Highlights:

Speciale Factory Edition-ontwerp
FMF-uitlaat
FMF-demper
Blauw zadel met hoge grip
Kleiner achtertandwiel
CNC-gefreesde koppelingsdeksel
CNC-gefreesde ontstekingsbescherming
Geoptimaliseerde sproeier
Speciale koppelingsconfiguratie
Grijze handgrepen
Kettinggeleider met oranje elementen
Dunlop Geomax MX 53-banden

De KTM 50 SX Factory Edition voor 2022 is vanaf nu via KTM-dealers verkrijgbaar zijn.