X

Gebroeders Van Mechgelen over de eerste EMX

Het afgelopen weekend kwam Douwe en Torre Van Mechgelen in actie tijdens de eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap Jeugd ‘North-West’. De wedstrijd in Denemarken verliep goed voor de gebroeders. Douwe reed zijn beste EMX-wedstrijd en werd zevende in het dagklassement. Broertje Torre (9) deed precies hetzelfde en werd zevende in het EMX65! Beide crossers kijken hier terug op de wedstrijd op het zandcircuit van Sonderborg.

Douwe:
“Op zaterdag wist ik mezelf als zesde te kwalificeren, daarmee was ik tevreden en dat gaf mij ook vertrouwen. De eerste manche begon ik net buiten de top tien aan de wedstrijd maar ik kon snel een goed tempo pakken waardoor ik naar voren wist te komen. Het was hard werken maar opnieuw een zesde plaats was geweldig. Helaas werd de uitslag geschrapt. De tweede manche opnieuw een goede start en nu direct in de top tien. Ik wilde even iets te veel in de beginfase waardoor ik onderuit ging. Vanaf het achterveld wist ik terug te komen naar de zevende plaats. Het was een mooi duel met Gregoire en wij reden dezelfde tijden als de koplopers! Het was voor mij een van mijn betere wedstrijden ooit gereden.”

Torre:
“Papa heeft lang getwijfeld of ik ook mocht rijden. Als het goed ging mocht ik meer EMX-wedstrijden rijden en ik kan zeggen het ging goed. Op zaterdag werd ik negende in de kwalificatiewedstrijden. Bij de start van de eerste manche was ik te laat waardoor ik in het middenveld kwam. Vanaf de 20e plaats kon ik terug komen naar de elfde plaats. Het rijden ging goed en ik was nog niet moe. De tweede manche was mijn start veel beter. Ik kwam als derde uit de eerste bocht maar de kopmannen zijn gewoon te snel voor mij. De vierde plaats wist ik lang vast te houden maar ik de laatste ronde verloor ik toch nog een plekje. Het circuit was erg lastig maar dit is echt boven mijn verwachting en ook die van mijn papa. Ik mag nu ook naar Slowakije en daar heb ik zin in!”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Instagram