Monster Energy Yamaha MXGP over Lommel

Monster Energy Yamaha MXGP over Lommel
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Grand Prix van Lommel verliep niet vlekkeloos voor het Monster Energy Yamaha Racing MXGP Team. Het trio van Louis Vosters kende lastige wedstrijden onder eveneens lastige omstandigheden. Vanaf Stedelijk Motorcrosscentrum Lommel doen ze alle drie hier hun verhaal na de zesde GP van het seizoen.

Jeremy Seewer:
‘’De resultaten hadden beter gekund. In de eerste manche eindigde ik als vijfde maar het had een derde plaats kunnen zijn zonder de fouten. Ik ging voor een bril met tear-offs maar door de regenval kwam er water achter te zitten. Daarna kon ik niet meer aanvallen en eindigde als vijfde. In de tweede manche moest ik stoppen om een vallende rijder te ontwijken. Dit verknalde mijn goede start. Daarna maakte ikzelf nog een fout en kwam daardoor tussen de andere rijders te zitten maar ik vocht me terug naar een achtste plaats.’’

Ben Watson:
‘’In de eerste manche pakte ik een redelijk goede start en ik volgde de koplopers. Na vijf of zes ronden begon het hard te regenen waardoor de regen achter mijn tear-offs ging zitten. Ik ben gestopt en heb een nieuwe bril opgezet. Het was niet ideaal omdat ik vijf of zes plaatsen verloor. Toen ik weer terug op de baan was voelde ik me goed. Ik heb het gevoel dat ik vandaag beter heb gereden dan dat mijn resultaten laten zien.’’

Glenn Coldenhoff:
‘’Het was een teleurstellende dag. Ik voelde me goed op de baan in de training maar ik maakte bij de start van de eerste manche zelf een fout en moest daardoor als laatste aan de wedstrijd beginnen. De omstandigheden waren heel zwaar maar dat is geen excuus. Ik maakte een fout en kende vervolgens een hele moeilijke manche waardoor ik niet verder kwam dan een negende plaats. In de tweede manche had ik een goede start maar ik kreeg een tear-off niet van de bril waardoor ik in aanraking kwam met Herlings en ten val kwam. Ik moest opnieuw van ver terug komen. Deze resultaten zijn zeer teleurstellend en ik voelde dat mijn rijden niet goed genoeg was. Ik kan het niet echt verklaren omdat ik een hele goed week achter de rug heb. Ik was meer dan klaar voor deze Grand Prix. We gaan nu weer hard aan het werk en we proberen ons volgend weekend tijdens de Grand Prix van Letland te herpakken.’’

LEES MEER  Milko Potisek wint eerste zandrace in Berck-sur-Mer

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha

Uw reacties

Ook te lezen