X

Noam Blomme geniet van de Keiheuvel

Na een jaar afwezigheid stond Noam Blomme afgelopen zaterdag weer achter het starthek. De KTM-rijder raakte nipt voor de seizoensstart geblesseerd waardoor hij de afgelopen weken moest toekijken. In Balen was het dan ook genieten voor de crosser uit Bocholt. Hij eindigde negende en vierde plaats in de 85cc bij zijn rentree.

Met maar liefst 34 crossers op het circuit was het vooral even wennen voor Noam. Toch wist hij een 15de tijd op de klokken te zetten waardoor hij een goede startplaats kan uitzoeken voor de beide manches later op de middag.

De eerste manche begint goed en nipt buiten de top tien komt de 13-jarige crosser uit de start. In de eerste ronde wordt plaatsen gewonnen waardoor Noam als tiende voorbij de jurywagen komt. Het is hard werken voor de scholier die ondanks drie valpartijen toch nog negende werd. Zijn start in de tweede manche is veel beter. Noam komt als derde uit de eerste bocht en heeft direct een lekker tempo te pakken. Hij werkt hard en gaat geen duel uit de weg.

Met een mooie vierde plaats in deze manche werd de in Overpelt geboren crosser mooi vijfde in het dagklassement. Daarmee is hij zeer content en kijk hij uit naar de volgende wedstrijd. Diee wordt verreden in Denemarken waar het EMX85 North-West begint. Voor het EMX85 is Europa in vier zones verdeeld, de beste 10 per zone mogen medio september in actie komen tijdens de grote EMX-finale in  Riola Sardo, Sardinië.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #FvdEPhotography