Rick Elzinga timmert aan de weg met trainer Max Nagl

Rick Elzinga timmert aan de weg met trainer Max Nagl
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na twee EMX250 podiums en ‘n eindzege in Oss  heeft Rick Elzinga zich al goed laten zien in 2021. De 19-jarige crosser staat momenteel derde in de tussenstand na Nicholas Lapucci en Kevin Horgmo. Sinds dit jaar werkt de crosser uit Zenderen samen met coach Max Nagl.

Ex-MX of Nations winnaar Nagl, 34 ondertussen, legt zich naast zijn eigen activiteiten als rijder al even toe op het begeleiden van jongere rijders.

Door de lange ervaring van de Duitser en zijn locatie in Lommel past die combinatie prima voor Elzinga. Naast de TBS Conversions KTM rijder heeft Nagl ook de jonge Zwitser Kevin Brumann onder zijn hoede.

Elzinga ging flink aan de bak met het trainingsprogramma van de snelle Duitser. Die inspanningen werden de voorbije maanden vertaald in resultaten.

“Toen ik aan het seizoen begon, verwachtte ik eigenlijk niets,” zei Rick aan Gatedrop.com. “Ik ben gewoon blijven pushen en pushen en we zijn ook blijven werken aan de motor. Mijn training met Max Nagl was zeker ook stukje van de puzzel, de focus op mijn starts was een ander (stukje). Dat ik won in Oss was wel een hele verrassing.


Het begin van het seizoen was moeilijk omdat ik ziek was. Maar net voor dat ik ziek werd, had ik een klik gemaakt. Want het rijden ging net heel lekker… Op je beste niveau rijden tijdens een wedstrijd als het er op aan komt, geeft veel voldoening. Maar ik weet dat ik nog niet op mijn beste niveau zit. Ik ga nog steeds naar school en ik ben geen voltijdse professional. Door de ziekte die ik had, zit ik op 80% van mijn kunnen. Na 18 minuten word ik daardoor moe, maar ik werk hard om sterker te worden.”

LEES MEER  Smets Zeefdruk: Ook voor teamkledij!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto’s: Niek Fotografie, Gino Maes

Uw reacties

Ook te lezen

 • Nieuw in Hoco Parts line-up: Red Bull SPECT Eyewear

  Nieuw in Hoco Parts line-up: Red Bull SPECT Eyewear

  Met de nodige trots kunnen we melden dat Hoco Parts per 1 november 2021 de officiële distribiteur van Red Bull SPECT Eyewear is geworden. Hierdoor geven we de veeleisende off- …
 • Van der Mierden gaat titel verdedigen met JHMX

  Van der Mierden gaat titel verdedigen met JHMX

  Ook in 2022 zal Sven van der Mierden uitkomen voor het ATG-JHMX-GasGas Racing Team. De Brabander wist het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 500cc op zijn naam te schrijven en zal …
 • Smets Zeefdruk: Ook voor teamkledij!

  Smets Zeefdruk: Ook voor teamkledij!

  Bij een sport draagt vaak het hele team dezelfde kleding. Custom team wear geeft een professionele uitstraling tijdens een wedstrijd of evenement. Bij Smets Zeefdruk weten ze er alles over! …
 • E-motorcross: dit zijn de te overwinnen moeilijkheden

  E-motorcross: dit zijn de te overwinnen moeilijkheden

  Wereldwijd wordt er naarstig gewerkt aan de ontwikkeling van elektrische motoren. De eerste straatmotoren zijn er al maar voor competitiegerichte motoren zijn de uitdagingen een stuk pittiger. Elektrisch rijden kent …