web
Vanluchene/Bax winnen 1e GP heat in Tsjechië! | Motorcross - Enduro - Supermoto | MXMag.be

Vanluchene/Bax winnen 1e GP heat in Tsjechië!

Vanluchene/Bax winnen 1e GP heat in Tsjechië!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Marvin Vanluchene/Robbie Bax hebben de eerste heat van de GP Sidecars te Jinin-Tsjechië gewonnen. Veldman/Cermak werden tweede en Bax/Musset kwamen als derde over de finish.

 

Om 17 uur viel het starthek eindelijk voor een WK zijspancross, en dat na anderhalf jaar! Vanluchene/Bax klapte als een gek de heuvel op na de start en pakte de kop met Veldman/Cermak op twee, de Tsjechische/Franse combinatie van Cerny/Chopin op drie en Bax/Musset op vier. Sander/Badaire en Kops/Horton bleven ondersteboven achter op het startveld. Nog binnen de 100 meter na de start haakte de rechter en linker zijspan in elkaar waarna beide combinaties over de kop vlogen. Voor Sanders was de race gelijk klaar. Kops vervolgde wel de race, maar haalde de finish niet.

Vooraan was het Vanluchene die direct een aantal seconden pakte op Veldman op twee en Bax die snel naar drie was gekomen. Bax/Musset legde flinke druk op Veldman tot aan tien minuten voor de finish. De twee zijspannnen stoven spectaculair soms zij aan zij over de baan.  Hierachter deden Van Werven/Van den Boogaart dit ook met Willemsen/Lebraton die aggresief de aanval opende voor de vijfde plek. Bovenop de heuvel na de start zetten Willemsen dan binnendoor de aanval in toen Van Werven de deur iets open liet. Pats klets en de machines raakte elkaar met Willemsen die een plek doorschoof en Van Werven die in de buitenwal even moest malen en na een vertraging verder kon. Even later kwamen Hermans/Janssens dan ook nog langszij en die zette dan weer de aanval in op Willemsen/Lebraton voor de vijfde plek. Wat ze echter ook uithaalde…op de finish pakte Willemsen verdiend de vijfde plek voor Hermans die zesde werd met Van Werven even hierna als zevende. Voor deze drie mannen was dan thuisrijder Cerny knap als vierde binnen gekomen. Toen echter was de top drie al bijna een minuut eerder gefinisht. Vanluchene bleef goed voor rijden en liet zijn gat tot nummer twee Veldman nooit kleiner worden dan vier seconden. Verdiend pakte dus Vanluchene/Bax de overwinning met een tevreden en goed rijdende Veldman/Cermak op twee. Weer dan vier tellen hierna kwamen dan Bax/Musset liggend op de derde plek over de finish.

LEES MEER  Mulders/de Laat en van den Heuij/van den Heuij op titelkoers

Uitslag heat 1 GP sidecars Jinin

 

tekst Emil Bilars/foto WSC

Uw reacties

Ook te lezen

 • Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Voordat het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2 voor vijf wedstrijden naar Italie reist heeft de serie nog een stop in Spanje. Bij het intu Xanadú Shopping Centre wordt voor het tweede jaar …
 • MXGP Intu Xanadu : de live timing

  MXGP Intu Xanadu : de live timing

  De 13de ronde van het WK motorcross vindt morgen en overmorgen plaats in Arroyomolinos, vlakbij Madrid. Naast de MX2 en MXGP komen in Spanje ook de WMX en EMX125 rijders …
 • Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Honda’s MX2 motor blonk altijd al uit qua handelbaarheid en comfort. Het vorige model kreeg echter ook veel kritiek omdat hij niet krachtig genoeg was en wel een afslankingskuur kon …
 • Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Met pijn in zijn hart was Jordi Tixier het afgelopen weekend toeschouwer in Lacapelle Marival. De Fransman kon voor eigen publiek niet in actie komen door een blessure. Na het …