X

VMCF: Mark Boot heerst aan de Kapelweg

De club van Yvo Godfremont had hemel en aarde moeten verzetten om hun organisatie te redden van de weergoden. De hemelsluizen waren de week voorheen helemaal open gegaan in Limburg en ook het circuit van Attenhoven ontsnapte niet aan de douche. Voor man in vorm Mark Boot maakte het niets want die domineerde beide reeksen!

Uiteindelijk zorgde MC Attenhove voor een perfecte omloop waar opnieuw bijzonder veel rijders voor kwamen opdagen!


Nochtans was er spanning genoeg aan de Kapelweg waarbij Boot de kopstart opeiste voor Karel Schepmans, Frederic Dhaenen en Dylan Mayne. Tegen Boot  was geen kruid gewassen op de harde omloop en toen Karel Schepmans mechanische problemen kende, nam Dylan Mayne de tweede plaats over voor Matteo Puffet en Jordy Kenzeler. In de start waren wel twee toppers tegen de grond gegaan want Jonas Salaets en David Foguenne moesten als laatsten aan de opdracht beginnen. Het duo zou als een sneltrein doorheen de dertig koppige bende komen en vooral Salaets zou nog een hoofdrol opeisen. Halverwege had Mark Boot een veilige marge opgebouwd maar Dylan Mayne kwam zwaar onder druk te staan van zijn schoonbroer Matteo Puffet, Killigan Delroeux en onlooflijk maar waar Jonas Salaets.

In de slotminuten wisselden de posities nog verscheidene malen maar een kleine val van Matteo Puffet gaf de tweede plaats tenslotte aan Killigan Delroeux voor Puffet en Jonas Salaets die in de laatste ronde nog voorbij Dylan Mayne was gekomen. Jordy Kenzelere werd prima de beste MX2-piloot voor Kristof Van Vaerenbergh.


Mark Boot zet kroon op het werk

In de slotreeks opnieuw een splijtende kopstart voor Mark Boot en meteen was de manche gereden. Killigan Delroeux kwam in de eerste ronde tenval en werd zo uitgeschakeld voor het podium. Vooraan probeerde Karel Schepmans het tempo bij te benen van leider Boot maar kreeg vrij snel problemen met Matteo Puffet en Jonas Salaets. Vooral deze laatste maakte vaart en nam vlot de tweede plaats over voor Matteo Puffet en David Foguenne. Ook Dylan Mayne kwam deze maal niet in het stuk voor want de Husky-rijder trok zijn schouder uit de kom zonder ten val te komen. Mark Boot werd niet meer bedreigd en boekte zo zijn eerste dubbele zege van het seizoen. De zeges bij de nationalen gingen naar de Franse overmacht want Kevin Manege (MX1) en Clement Claisse (MX2) pakten hier de zege.

Volgend weekend staat op vrijdag reeds de nachtcross van Borgloon op het programma terwijl op zondag het normale VMCF-programma gepland staat.

Alle resultaten hier

Resultaten MX1

  1. Mark Boot – Husky 56 ptn
  2. Jonas Salaets – Honda 46 ptn
  3. Matteo Puffet – Yam 46 ptn
  4. Killigan Delroeux –KTM 43 ptn
  5. David Foguenne-Yam 37 ptn
  6. Tom Schepmans – KTM 37 ptn
  7. Ryan Bonnewijn – Yam 31 ptn
  8. Patrick Capellen KTM 28 ptn
  9. Daimy Koch – KTM 27 ptn
  10. Karel Schepmans –KTM 25 ptn
  11. Jelle Smeesters – HON 25 ptn
  12. Mike Gilot – KTM 25 ptn
  13. Natale Gordano – KTM 22 ptn
  14. Dylan Mayne – Husky 19 ptn
  15. Frederik Daenen-19 ptn
  16. Kevin Peetermans – YAM 16 ptn
  17. Bastien Houche –KAW 14 ptn
  18. Matthew Lefebre-KAw 13 ptn
  19. Eli Helsen-KTM 12 ptn

Resultaten MX2

  1. Jordy Kenzeler – YAM 56 ptn
  2. Kristof Van Vaerenbergh –YAM 48 ptn
  3. Maxime Colson-KTM 25 ptn

Foto’s: NMP – Nicolas Martin