X

Acht laaglanders rechtstreeks naar EMX65/85 finale

De selectiecriteria voor de finale van het EMX65cc en EMX85cc EK waren best streng. Per klasse zijn alleen de eerste acht rijders van elke zone rechtstreeks geplaatst voor finale op de 18 en 19 september in Riola Sardo. Na Kaplice het voorbije weekend weten wie zeker naar Sardinië mag!

Zowel Lotte Van Drunen (85cc) als Dex Van Den Broek (65cc) stomen als winnaars van de Noord-West regio met glans door naar de finale.

In de 85cc is Nederland goed vertegenwoordigd. Behalve Van Drunen haalden namelijk ook Gyan Doensen, Jayson Van Drunen, Dean Gregoire en Mick Kennedy de top-8. Van Belgische zijde mag  Ian Ampoorter, de tweevoudige Belgische vicekampioen, naar het “finalebal” van de EMX85. Hij werd achtste.


In de 65cc is de spoeling dunner. Daar krijgt Dex Van Den Broek het gezelschap van Torre Van Mechgelen (foto boven) die zevende eindigde. Aangezien er nog plaats is voor 18 gastrijders zou het best kunnen dat bijvoorbeeld Douwe Van Mechgelen (9de in 85cc NW kwalificaties) en Pelle Gundersen (10de) alsnog worden opgevist!

Het is immers mogelijk dat nog andere Nederlandse en Belgische rijders zullen kunnen rijden in Riola Sardo. Of zij mogen starten zal afhangen van het aantal gekwalificeerde rijders van de diverse zones die effectief zullen deelnemen aan de finale. Spannend!

EMX65cc: Dex Van Den Broek, Torre Van Mechgelen

EMX85cc: Lotte Van Drunen, Gyan Doensen, Jayson Van Drunen, Dean Gregoire, Mick Kennedy, Ian Ampoorter

Foto: ADAC / IG Torre Van Mechgelen