Bax/Musset winnen de 2e heat én pakken de dagzege in Lierop!

Bax/Musset winnen de 2e heat én pakken de dagzege in Lierop!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Etienne Bax en Nicolas Musset hebben de zeer spectaculaire tweede heat gewonnen tijdens de ONK Sidecar Masters te Lierop. Met deze overwinning pakte zij ook de dagzege in Lierop voor Hermans/Janssens die zowel in de tweede heat als in het dagtotaal tweede werden. Kops/Horton kende een enerverende heat en sloten deze knap als derde af. Van Werven/Van den Boogaart mochten echter met hun twee keer vierde plek finish als derde mee het podium op voor de daguitslag.

De tweede heat bij de zijspannen was er weer ene vol dramatiek en motorcross-actie van de bovenste plank! Al reeds na 10 meter na het vallen van het hek ging het mis voor Veldman/Cermak toen hun zijspan te veel in de ketting klom en het spul op de kant ging. Ook in de eerste bocht ging het mis toen bij Kops/Horton de bak zijwaarts hoog de lucht in ging en dit een domino effect veroorzaakte. Kops zelf kreeg het zijspan weer recht, echter vlak daarvoor hadden Van Werven/Van den Boogaart ook iemand geraakt in het tumult en waren op de zij gegaan met Keuben/Debruyne die hier dan weer op in reden. Een ware zijspan pile-up van tientallen zijspannen was het gevolg. Uiteindelijk loste dit zich weer snel op met Van Werven/Van den Boogaart die als laatste het startterrein verlieten. Dit gebeurde allemaal achter de rug om van Bax/Musset. Zij pakte de holeshot en pas bij de finish zou de concurrentie Bax/Musset weer zien. Het duo reed een moordend tempo en kon zo uiteindelijk met overmacht winnen in Lierop. Men pakte niet alleen de heat zege maar ook verdiend de dagoverwinning van de ONK Sidecar Masters te Lierop. Achter team Bax was van alles gaande. Willemsen/Lebraton lagen een aantal ronden op twee maar moesten na een aantal spectaculaire gevechten toch Hermans/Janssens laten gaan. Hermans/Janssens reden hierna weg en pakte onbedreigd de tweede positie op de finish én in de daguitslag.  Lang lag Willemsen dan derde maar in de tweede helft van de wedstrijd kwamen een aantal eerder bij de start gecrashte zijspannen hard op zetten. Eerst leek het Veldman/Cermak, deze vielen echter weg. Toen was het verrassend Kops/Horton die Willemsen vrijwel direct voorbij gingen. Kops pakte snel een gat en moest de laatste twee rondes het tempo duidelijk laten zakken toen bakkenist Horton helemaal op was. Stug hield de Brit echter vol en een verdiende derde plek werd zo naar huis gereden in de tweede heat. Dit had genoeg kunnen zijn voor het podium, echter konden Van Werven/Van den Boogaart ook nog Willemsen voorbij in de laatste fase. Hierdoor werden Van Werven/Van den Boogaart net als in de eerste manche vierde en dit was net genoeg om derde te worden in de daguitslag. Willemsen/Lebraton werden dan vijfde voor de aanstormende Keuben/Debruyne op zes.

 

Uitslag 2e heat ONK Sidecar Masters Lierop

tekst Emil Bilars / foto Orangehat.nl

Uw reacties

Ook te lezen