Bogers viert zijn verjaardag met zevende plaats

Bogers viert zijn verjaardag met zevende plaats
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op Sardinië heeft Brian Bogers afgelopen zondag zijn 25e verjaardag gevierd. De GasGas-rijder deed zichzelf ook heel veel Grand Prix-punten cadeau! De Eindhovenaar werd zevende tijdens de Grand Prix op het zware zandcircuit van Riola Sardo. Bogers en Pauls Jonass kijken hier terug op deze loodzware dag.

Brian Bogers:
‘’Ik vond het echt mooi om vandaag weer in het zand te rijden. Mijn eerste manche was heel goed. Ik startte op een achtste plaats en werkte mijzelf op naar een vijfde plaats waar ik heel blij mee was. Ik hoopte op meer of hetzelfde in de tweede manche maar ik kwam niet goed uit de start en moest vanuit het middenveld naar voren zien te komen. Ik wist mijzelf best wel snel op te werken naar een negende plaats maar helaas kon ik de rijder voor mij maar niet passeren omdat de baan op veel plaatsen uit slechts 1 ideale lijn bestond. Ik kon hem niet voorbij komen en heb daar heel veel energie mee verspeeld. Een zevende plaats in het dagklassement is zo slecht nog niet maar het had beter gekund.’’

Pauls Jonass:
‘’Het was niet mijn beste dag en ik ben een beetje teleurgesteld over mijn rijden. Na Turkije hebben we veel goed werk verricht maar ik heb het vandaag niet op het circuit kunnen laten zien. De starts waren goed maar in de eerste manche kwam ik met een andere rijder in aanraking. Ik had geluk dat ik op de motor kon blijven zitten maar ik verloor wel veel plaatsen. Het was een hele zware baan vandaag en ik ben blij dat ik hier gezond kan vertrekken. De volgende Grand Prix is in Teutschenthal en dat is een baan die me erg ligt. Ik ga er dan ook naartoe om een goed resultaat neer te zetten.’’

LEES MEER  Schrijft Kawasaki binnenkort geschiedenis?

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: GasGas

Uw reacties

Ook te lezen

 • Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Voordat het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2 voor vijf wedstrijden naar Italie reist heeft de serie nog een stop in Spanje. Bij het intu Xanadú Shopping Centre wordt voor het tweede jaar …
 • MXGP Intu Xanadu : de live timing

  MXGP Intu Xanadu : de live timing

  De 13de ronde van het WK motorcross vindt morgen en overmorgen plaats in Arroyomolinos, vlakbij Madrid. Naast de MX2 en MXGP komen in Spanje ook de WMX en EMX125 rijders …
 • Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Honda’s MX2 motor blonk altijd al uit qua handelbaarheid en comfort. Het vorige model kreeg echter ook veel kritiek omdat hij niet krachtig genoeg was en wel een afslankingskuur kon …
 • Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Met pijn in zijn hart was Jordi Tixier het afgelopen weekend toeschouwer in Lacapelle Marival. De Fransman kon voor eigen publiek niet in actie komen door een blessure. Na het …