web
Brent Van Doninck komt weer onder stoom | Motorcross - Enduro - Supermoto | MXMag.be

Brent Van Doninck komt weer onder stoom

Brent Van Doninck komt weer onder stoom
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De negende ronde van het WK motorcross was voor veel rijders een taaie opdracht. De hoogte (1000m boven zeespiegel), weinig rust tussen de GP’s en de verraderlijke betonharde baan was ook voor Gebben Van Venrooy’s MXGP trio een flinke uitdaging.

Brent van Doninck (11de): ‘’In de eerste manche pakte ik best een goede start en kon ik rond de negende plaats aan de wedstrijd beginnen. Al snel wist ik de achtste man in te halen maar een andere rijder wist mij toen weer te passeren. Door een paar fouten verloor ik mijn ritme een klein beetje. Ik viel terug naar een tiende plaats en heb me op deze positie staande weten te houden. Het rijden was ok maar toch ben ik een beetje teleurgesteld over de foutjes die ik maakte. In de tweede manche pakte ik een goede start maar ging in de eerste bocht te wijd en kwam er rond de zestiende plaats uit. Het was zwaar want ik had helemaal geen energie meer. Ik weet niet waarom ik mezelf zo leeg voelde. Ik heb de manche uitgereden en ben vijftiende geworden. Het waren twee zware GP’s voor mij met maar twee dagen rust het rijden op hoogte maakte het zwaar voor het lichaam. Ik zit weer op het juiste pad want door de gebroken ribben was het een moeilijke periode om enkel mee te doen om punten te pakken. Deze twee GP’s waren niet slecht en ik rijd weer zoals ik kan. Ik zal nu rust nemen om mijzelf klaar te stomen voor Riola en de MX of Nations.”

LEES MEER  Mike Koolhaas terug als koploper NK quads

Calvin Vlaanderen (18de): ‘’Het was een teleurstellende dag voor mij. Ik had de hele dag een goed gevoel maar helaas kon ik het niet compleet krijgen door de pech die ik in de manches had. Met een zevende plaats kende ik een goede tijdtraining. In de eerste manche had ik een vreselijke eerste ronde. Ik werd een aantal keren opgehouden en kwam buiten de top twintig uit de eerste ronde. Toch wist ik nog terug te komen naar een dertiende plaats. In de tweede manche pakte ik een goede start maar rijdend in de top tien kwam ik ten val omdat ik ergens in een los gedeelte sprong. Ik wilde verder gaan maar mijn gashandvat was afgebroken. Ik ben zeer teleurgesteld maar ik neem het positieve mee naar de volgende wedstrijd. Ik weet dat ik de snelheid en conditie heb om het plaatje kloppend te maken. Ik ben gezond en kijk uit naar de volgende GP”.Commentaar Kevin Strijbos (20ste in het dagklassement): ‘’Ik had het moeilijk. In de eerste manche pakte ik een goede start maar ik maakte in de eerste ronden een paar fouten en kon niet in mijn ritme komen. Tegen het einde van de wedstrijd ging het iets beter maar niet geweldig. In de tweede manche voelde ik me slecht en had ik geen energie. Ik had het moeilijk op de baan en het was een drama. Ik ben niet blij maar laten we verder gaan naar de volgende wedstrijd.’’

Kevin Strijbos (20ste): ‘’Ik had het moeilijk. In de eerste manche pakte ik een goede start maar ik maakte in de eerste ronden een paar fouten en kon niet in mijn ritme komen. Tegen het einde van de wedstrijd ging het iets beter maar niet geweldig. In de tweede manche voelde ik me slecht en had ik geen energie. Ik had het moeilijk op de baan en het was een drama. Ik ben niet blij maar laten we verder gaan naar de volgende wedstrijd.’’

LEES MEER  Rijdt Maxime Renaux in 2022 in de MXGP?

Foto’s: shotbyBavo

Uw reacties

Ook te lezen

 • Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Voordat het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2 voor vijf wedstrijden naar Italie reist heeft de serie nog een stop in Spanje. Bij het intu Xanadú Shopping Centre wordt voor het tweede jaar …
 • MXGP Intu Xanadu : de live timing

  MXGP Intu Xanadu : de live timing

  De 13de ronde van het WK motorcross vindt morgen en overmorgen plaats in Arroyomolinos, vlakbij Madrid. Naast de MX2 en MXGP komen in Spanje ook de WMX en EMX125 rijders …
 • Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Honda’s MX2 motor blonk altijd al uit qua handelbaarheid en comfort. Het vorige model kreeg echter ook veel kritiek omdat hij niet krachtig genoeg was en wel een afslankingskuur kon …
 • Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Met pijn in zijn hart was Jordi Tixier het afgelopen weekend toeschouwer in Lacapelle Marival. De Fransman kon voor eigen publiek niet in actie komen door een blessure. Na het …