X

De overeenkomsten tussen Cairoli en Rossi

Eerder deze week werd bekend dat Antonio Cairoli na dit seizoen gaat stoppen als motocrosser. Na 18 seizoenen in de Grand Prix vindt hij het mooi geweest. De Italiaan heeft diverse overeenkomsten met landgenoot en goede vriend Valentino Rossi die het na dit seizoen ook voor gezien houdt.

Net als de 42-jarige Rossi heeft Cairoli maarliefst negen wereldtitel op zijn naam staan. Alleen Stefan Everts is succesvoller met tien wereldtitels! Daarbij moet wel gemeld worden dat Cairoli momenteel nog altijd in de race is voor zijn tiende.

Rossi en Cairoli hebben een passie voor snelle auto’s. Beide racen op het circuits en starten wel eens in een rally. Cairoli is daarbij nog de ambassadeur voor het luxe automerk Lamborghini. Hun liefde voor de snelheid wisten ze te verzilveren met een testrit in een Formule 1 auto.

Cairoli is vader van zoon Chase die hij samen kreeg met zijn Nederlandse vrouw Jill Cairoli-Cox. Rossi wordt binnenkort vader van een dochter dus dan ook verantwoordelijk voor een gezin.

En tot slot is Cairoli de eerste MXGP-rijder met zijn eigen kledinglijn RACR. Rossi heeft de overal bekende VR46 producten.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: KTM & Yamaha
Bron: Speedweek