X

Tony Cairoli over zijn laatste MXoN!

Twee keer (1999 en 2002) wonnen de Italianen de Motocross of Nations. Op papier zijn Tony Cairoli, Alessandro Lupino en Mattia Guadagnini samen met Team Nederland favoriet voor de eindzege. Door de zware crash van kapitein Cairoli (36) in Riola Sardo vorig weekend zijn de omstandigheden allesbehalve ideaal voor de “squadra azzurra”.

Dat de negenvoudige wereldkampioen nog maar aan de start staat op het “Tazio Nuvolari” circuit in Mantova is al bijzonder. “Tot twee dagen geleden wist ik zelfs niet of ik in staat zou zijn om te racen.  Ik kwam hard ten val en het was vooral een zware klap voor mijn titelkansen. Het was een moeilijke week, één van de moeilijkste momenten uit mijn carrière, maar ik kon de Nations niet laten passeren,” zei de Siciliaan gisteren tijdens de persconferentie.


“Als het enigszins mogelijk is zal ik altijd aan de start staan. Ik ben zeker niet in de beste conditie, maar we gaan proberen om Italië op het podium te krijgen. Ik weet dat ik kan rekenen op een sterk en verenigd team. Ik heb nog steeds wat pijn in mijn nek, rug, en de rechterkant van mijn lichaam. Toen ik jonger was, voelde ik zo’n val niet meer na drie dagen. Nu duurt zoiets een maand,” grapte de veteraan.

“Maar ik beschouw dit weekend ook als een goede voorbereiding voor de Duitse GP want dat wordt opnieuw een belangrijk wedstrijd voor het WK.” Vorige week kondigde TC222 aan dat hij aan het eind van dit seizoen stopt. Mantova wordt dus zijn laatste Motorcross der Naties, maar wel voor eigen publiek.

Foto: Gino Maes, Ray Archer