X

HOT: Géén Amerikaans MXON Team

Normaal gesproken werd morgen in Pala het Amerikaanse trio voor de MX of Nations aangekondigd. Na een wekenlang welles-nietes spelletje besliste de AMA om voor de wedstrijd op 25 en 26 september in Italië géén team te sturen!

De AMA, American Motorcyclist Association, zal niet deelnemen aan de FIM Motocross of Nations van 2021, 25-26 september in Mantova, Italië. Dat maakt de Amerikaanse federatie vandaag bekend in een persbericht.

“Een aantal zaken hebben bijgedragen aan de logistieke problemen om de Motocross of Nations van 2021 bij te wonen, zowel op individueel als teamniveau. Deze problemen zijn nog verergerd door de huidige en verwachte inspanningen om COVID-19 te beperken rondom het evenement,” aldus AMA Director of Racing Mike Pelletier. “Gezien het grote financiële risico voor alle betrokken teams en de onbekende factoren die hier een rol spelen, zijn we unaniem tot de conclusie gekomen dat het opschorten van onze deelname de enige juiste beslissing was.

“De AMA is erg trots op onze inspanningen om elk jaar deel te nemen aan de Motocross of Nations, en we hopen in 2022 terug te keren naar de Motocross of Nations,” voegde Pelletier eraan toe. “Terwijl we uitkijken naar een nieuwe deelname in 2022, is het ons doel om de Chamberlain Trophy opnieuw naar de VS te brengen.”

De door de FIM gesanctioneerde Motocross of Nations is een wereldkampioenschap voor landenteams waarin drie rijders per land uitkomen. Zij strijden om een gecombineerde score, die bepaalt welk land het kampioenschap wint.

Het Amerikaanse team is historisch leider wat betreft Motorcross  der Naties overwinningen, met 22 eindzeges. De meeste van die overwinningen werden behaald onder leiding van vijfvoudig wereldkampioen motorcross en AMA Motorcycle Hall of Fame lid Roger De Coster. De meest recente overwinning in de Motocross of Nations behaalde de VS in 2011.

Tekst: Redactie/AMA
Foto:  Gino Maes