ISDE: Dietger Damiaens geeft visitekaartje af!

ISDE: Dietger Damiaens geeft visitekaartje af!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op de voorlaatste dag van de 2021 ISDE was Dietger Damiaens ontegensprekelijk de sterkste man van de Belgische deelnemers. In de World Trophy lieten de Belgen wel een kans liggen, ze blijven 10de in de stand. Nederland steeg daarentegen van 15 naar 14!

In principe had Team Belgium kunnen profiteren van het uitvallen van de Fransen om op te schuiven naar de 9de plaats maar daar staken de Brazilianen een stokje voor. Geen schande want Brazilië is letterlijk en figuurlijk een groot off-road land.

Minder positief is het feit dat ook de Finnen België alsnog uit de top-10 kunnen kegelen. De Belgen kunnen 9de, 10de of 11de worden. Het wordt voor Willems, Damiaens & Co dus spannend tot het slot!

Kort genoteerd

 • Na de uitschieter van Erik Willems was het vandaag de beurt aan Dietger Damiaens. De KTM Belux piloot acteerde een hele dag op hoog niveau en dook in de eerste endurotest de top-40 in.  Na een superdag van de regerende World Cup Open 4S kampioen springt hij in de scratch over Erik Willems! Dietger staat nu 42ste. Wie weet zit daar met zijn MX-kwaliteiten nog een beetje rek op.
 • Voor Erik Willems was de laatste dag één van zijn mindere. Hoe verraderlijk de proeven er vandaag bijlagen ondervonden de Fransen. Erik ging twee keer onderuit en ging bijna een keertje off-piste. Gezien het gebrek aan voorbereiding blijft de balans van zijn ISDE echter erg positief. En ook voor de voormalige EMX300 topper geldt dat hij nog uitstekend uit de voeten kan op een crossbaan. Morgen nog één keer alles geven dus!
 • Voor de Belgische FIM afgevaardigde Christian Dejasse eindigde de ‘Six Days’ vandaag in mineur. Buiten zijn schuld werd de Waals-Brabander op de motor aangereden door een wagen. Een lelijke kuitbreuk en enkelkwetsuur werden zijn deel. Ondertussen is Christian al geopereerd en hij stelt het goed. Z’n vrouw die achterop zat, kwam er gelukkig met de schrik vanaf.
 • Meer rampspoed, weliswaar van mindere omvang, viel Dante Nijs te beurt. Dante kwetste (brak?) zijn vinger. Morgen moet hij dus nog even de pijn verbijten!
LEES MEER  Techniek: de GET Jump-starter Mini

 • Ook voor Nijs’ Junior collega Henson Lievens verging de vijfde dag moeizaam. Het tempo was wat minder en Henson ging even van de baan om van de druiven te proeven in de test tussen de wijnranken.
 • Voor Mika Vanderheyden (foto boven) leverde dag vijf wel een mijlpaal op. Mika had zijn zinnen gezet op een top-100 in de scratch en die kreeg hij vandaag te pakken. De aanhouder wint!
 • In tegenstelling tot hun noorderburen mag het Hollandse World Trophy wel een bank vooruit. Daarmee komen ze op P14.
 • Thierry Pittens en Daan Bruijsten blijven op koers voor hun gouden ISDE medaille…Althans volgens onze berekeningen. Of hebben we nou teveel stof binnen gekregen? Morgen gaan we het weten! Die gouden plak krijg je als je binnen de tijdslimiet van 10% ten opzichte van de winnaar in jouw klasse aankomt. Wie binnen de 25% zit, verdient zilver.
 • Thierry verloor enkele plekken in de scratch terwijl Daan net een heel lekkere dag afwerkte. Bruijsten (foto onder) liet zijn eerste top-50 optekenen en sprong in de scratch over Pittens naar P58!

 • Het Nederlandse Junior World Trophy team kreeg een welgekomen opsteker. De Hollandse jonkies zijn -zoals het gros van de deelnemers- blij dat het einde in zicht is maar schuiven door het uitvallen van de Amerikanen P7 in handen.
 • Mike Bokslag had twee dagen lang af te rekenen met een nukkige motor. Vandaag nam hij sportieve revanche met erg nette tijden. Mike stijgt zomaar even 26 plaatsen en staat nu 73ste in de scratch!
 • Nog even aanstippen dat het voor het eerst in lange tijd is dat de KNMV twee teams, World Tophy en Junior Trophy afvaardigt en veel opzicht is deze editie dus een nieuwe start voor Nederland maar wel één die naar meer smaakt.
LEES MEER  Techniek: de GET Jump-starter Mini

Tekst: Tom Jacobs
Foto’s: Dina Damiaens

Uw reacties

Ook te lezen