X

Jenairo Beerens tevreden met optreden

De EMX65 finale van Jenairo Beerens is goed verlopen. De Limburger werd vijfde op het zandcircuit van Riola Sardo! De KTM-rijder werd vijfde en zevende tijdens de manches. De overwinning ging naar de Est Lucas Leok.

Vanaf de training voelde Jenairo zich goed op het circuit. Hij wist zich als achtste te kwalificeren voor de beide manches. De start van de eerste manche is niet zo goed. Er is een valpartij welke ontweken kan worden. Buiten de top tien weet de scholier aan de wedstrijd te beginnen. De eerste ronde wordt als achtste volbracht om daarna door te stoten naar de vijfde plaats. Deze wordt vervolgens keurig vast gehouden. Heel even komt Kantona voorbij maar de wereldkampioen kan worden terug gepakt. De vijfde plaats is voor Beerens. De start van de tweede manche is ook niet geweldig waardoor er moet worden achtervolgd. Vanaf de 20e plaats komt de RB-2Fast Junior Racing Team rijder terug naar de zevende plaats. Daarmee wordt hij nog keurige vijfde in het dagklassement en dus het EK.

Vanaf volgende week zijn de wedstrijden gelukkig weer dichter bij huis, er staan nog drie ONK wedstrijden op het programma te beginnen in Arkel.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: MXGP