Marc de Reuver: “Willen winnen is een erg gevaarlijke eigenschap”

Marc de Reuver: “Willen winnen is een erg gevaarlijke eigenschap”
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Vooraleer Marc de Reuver furore maakte als “trener” van o.m. Pauls Jonass en F&H Racing  was hij zelf een sensatie op de baan. Op zijn dag was ‘Reuf’ door niets of niemand te kloppen. De GP van de Benelux in Lierop in 2008 was zo’n dag. Voor het Eindhovens Dagblad keerde Marc terug naar dat memorabele weekend op de Herselse bossen.

Marc de Reuver die toen voor Honda Martin uit kwam, had eerder dat jaar zijn sprongbeen gebroken. Daar stond minimaal vijf weken herstel voor. Hij zou de MX1 GP’s van Zuid-Afrika en Lommel missen. Maar de geboren Amstelvener spotte met alle wetten.

“De dokter zei dat ik niet kon rijden. Mocht van hem rijden, maar dat kon niet. Ach. Een spuit in de enkel, en ik heb een schoen van plastic laten maken. Kon mijn voet niet bewegen in die schoen, mijn tenen een beetje.” Tegen alle logica in, eindigde De Reuver op het zandcircuit van Lommel als vierde overall.

Ruim een maand later stond Lierop op het programma in de MX1. Wederom een zandcircuit, waarop Nederlandse crossers doorgaans prima uit de voeten kunnen. ,,Lierop was helemaal mijn ding”, aldus De Reuver, die dat seizoen al de Italiaanse GP had gewonnen. Het weekend in Lierop begon trouwens uitstekend want Marc  pakte op zaterdag de pole. Hij was bijna 1,5 seconde sneller dan Ken De Dycker, Steve Ramon was derde op bijna 2 seconden. Die zaterdag bleek een goede voorbode voor ‘s anderendaags.

Klik hier om het volledige artikel van journalist Frank Vonken te lezen.

LEES MEER  De overeenkomsten tussen Cairoli en Rossi

Foto’s: Ray Archer

Uw reacties

Ook te lezen