X

Vijf minuten met het Belgische MXoN Team

Nog voor de loting werd afgewerkt, draafde Team Belgium op tijdens de persconferentie. De drie rijders (Brent Van Doninck, Liam Everts en Cyril Genot) en teammanager Johan Boonen stonden ontspannen de media te woord.

Teammanager Johan Boonen lichtte zijn selectie nog eens toe:  “Helaas hadden we niet zoveel keuze. We moeten aan de toekomst denken en daarom was het logisch om de voorkeur te geven aan de jeugd. Liam was de ideale man om Jago Geerts te vervangen toen die besliste om niet deel te nemen. Jeremy Van Horebeek had testwerk voor Beta in de aanloop naar de GP van Duitsland en kon niet anders dan afzeggen. Gelukkig hebben met Cyril Genot een goede invaller.


Hoe groot de inbreng van de staff en het MXoN team rond de rijders is? Dat valt mee, zoveel kunnen we niet meer inbrengen tijdens het weekend. Ik denk dat het hier belangrijk wordt om de eerste halve ronde goed door te komen geen fouten maken in het begin. Zeker omdat de weersverwachtingen voor zondag niet zo goed zijn. Verder zijn het allemaal professioneel rijders die weten wat hen te doen staat.”

Liam Everts: “Ik kijk er heel erg naar uit om hier te rijden. Zeker nu mijn eerste GP vorig weekend zo goed is verlopen. Er gebeurt zoveel tegelijk tijdens zo’n weekend als dit. Speciaal is het dus zeker. Goh, of we hier voor het podium kunnen gaan? (lachend) Géén druk zeker? Nee, er zijn sowieso veel goede landen maar ik denk dat we wel eens zouden kunnen verrassen als iedereen op zijn beste niveau kan rijden.”


Brent Van Doninck: “Het zijn hectische weken met alle wedstrijden in het WK en dan tussendoor de MX der Naties. Deze week trainde ik zelf niet op de motor maar ik ben wel super gemotiveerd om hier te presteren. Niemand wil de MX of Nations missen. Echt super zanderig is het hier niet, in die zin zou ik niet zeggen dat de omloop in ons voordeel is. Voorlopig verwachten we regen op zondag en dan wordt de start inderdaad nog belangrijker.”

Cyril Genot: “Het is echt een geweldige gelegenheid om er bij te zijn. Eigenlijk is alles heel snel gegaan na de afzegging van Van Horebeek. Een beetje holderdebolder, veel tijd voor zenuwen was er dus niet. Alles rond deze wedstrijd maakt duidelijk dat het een heel andere race is dan een gewone GP maar ik geniet er zeker van.”


Foto’s:
Gino Maes