VLM: Yentel Martens triomfeert, Brent Aerden imponeert

VLM: Yentel Martens triomfeert, Brent Aerden imponeert
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na de straffe cross in Herenthout was het deze week de beurt aan MC De Vennecrossers in Houtvenne. Dat Yentel Martens met de zegebloemen terug richting Lommel mocht was géén grote verrassing. De manier waarop Brent Aerden -tweede algemeen- voor de dag kwam op De Donken was dat wel!

Die topdag van Aerden (foto onder) begon al sterk want de MC De Stroeckxvrienden rijder stuurde zijn KTM SX250F ‘s morgens zowaar naar de snelste tijd neer in de kwalificatie! Gastrijder Yentel Martens volgde op 0,8 seconde. Enkele smaakmakers van de afgelopen weken zoals Jens Van Meer (vakantie), Kevin Fors en Wesley Dieudonné waren er nu helaas niet bij.

JM Honda Racing’s Yentel Martens was dus wel van de partij. En hoe! In de eerste reeks maakte Martens er een ‘walk-over’ van. Hij reed elke ronde van de wedstrijd op kop en kwam met een bonus van 20 seconden op Brent Aerden aan! Aerden was door een schuivertje wel even teruggeslagen naar de vijfde plaats om zich alsnog te herstellen naar P2.

Voor Jilani Cambré werd het een dag van pijn verbijten na zijn val van vorige week. De heup bezorgde ‘m toch meer hinder dan verhoopt. In de opener moest de WMX Shop Yamaha rijder genoegen nemen met een vierde plek voor Steve ‘Rocket’ Seronval en Jonas Salaets.

Brent Aerden in bloedvorm

Het was al even geleden maar in de tweede manche pakte meervoudig MCLB kampioen Seronval (foto onder) nog eens uit met een topstart! Steve mocht zijn supporters even verblijden met het leiderschap maar moest na twee ronden plaats ruimen voor Martens. Wie een herhaling van de eerste reeks in het verschiet zag, was er aan voor de moeite. Cambré behield het contact maar vooral de ijzersterke kwartliter, Brent Aerden zou voor opschudding zorgen!

Aerden klom op van P4 naar P2 en eens Brent zich op die tweede plaats had genesteld, was hij de snelste man in koers. Het publiek hield even de adem in, zou de Racing Center KTM piloot “Y-Mart” nog terughalen? Zo ver kwam het niet. Martens maakte geroutineerd de klus af voor Aerden die wel indruk had gemaakt. Achter hem was Cambré tevreden dat hij zich toch door heen de dag had geworsteld. Dankzij een derde en tweede plaats mocht hij als tweede op het 500cc podium voor Kevin Van Geldorp (2-7). Ex VLM Inters Kampioen Kenny Janssens kwam maar moeilijk in zijn ritme in de eerste manche maar pakte wel een nette vijfde plaats in reeks twee.

Ook Arno Van Mieghem deed het beter na de pauze. Hij kampte in de eerste reeks serieus met pijnlijke armen. De afsluiter verliep gelukkig beter voor de Vermeeren Honda piloot, hij eindigde als 6de in de 500cc en 7de in de eindstand. Broer Jordi liet vandaag zijn zoveelste 4de plaats van het seizoen optekenen! De aanhouder wint echter, al was Van Mieghem al weer erg dicht. Van Geldorp had namelijk één puntje meer. In de eerste reeks ging hij uitstekend van start, hing lang tweede na Martens maar moest na een foutje vrede nemen met de 7de plaats, ondanks een krom stuur. In de tweede manche eindigde hij vierde.

Afspraak volgend weekend in Broechem (Ranst) waar de Stroeckxvrienden de inrichting voor hun rekening nemen. Klik hier voor de video van de VLM in Houtvenne

Alle resultaten van Houtvenne hier

Inters Open Race 1

1. Yentel Martens 2. Brent Aerden, 3. Kevin Van Geldorp, 4. Jilani Cambré, 5. Steve Seronval, 6. Jonas Salaets, 7. Jordi Van Mieghem, 8. Cedric Grobben, 9. Arno Van Mieghem, 10. Kenny Janssens, 11. Kristof Scheynen, 12. Marnick Lagrou, 13. Gille Giel, 14. Jasper Van der Mieren 15. Sven Wouters, 16. Kevin Schellens, 17. Robbe Daniëls, 18. Jens Bogaerts, 19. Gunther Truyens, 20. Bram Valckx

Inters Open Race 2

1. Yentel Martens, 2. Brent Aerden, 3. Jilani Cambré, 4. Jordi Van Mieghem, 5. Kenny Janssens, 6. Steve Seronval, 7. Arno Van Mieghem, 8. Kevin Van Geldorp, 9. Cedric Grobben, 10. Kristof Scheynen, 11. Sven Wouters, 12. Jasper Van der Mieren, 13. Marnick Lagrou, 14. Bram Valckx, 15. Jens Bogaerts, 16. Steven De Beuckelaer, 17. Kevin Schellens, 18. Gunther Truyens, 19. Gille Giel, 20. Jonas Salaets

Eindstand Inters 500cc

1. Yentel Martens 50, 2. Jilani Cambré 42, 3. Kevin Van Geldorp 36, 4. Jordi Van Mieghem 35, 5. Steve Seronval 34, 6. Kenny Janssens 30, 7. Arno Van Mieghem 28, 8. Cedric Grobben 27, 9. Sven Wouters 22, 10. Jasper Van der Mieren 22

Eindstand Inters 250cc

1. Brent Aerden 50, 2. Kristof Scheynen 44, 3. Marnick Lagrou 40, 4. Kevin Schellens 34, 5. Gille Giel 34

Tekst: Redactie
Foto’s: 
Dieter Jans

Uw reacties

Ook te lezen